0
1
σχόλια
336
λέξεις
TECH
Ίσως να είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
28 Οκτωβρίου 2020
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, του οποίου η φιλανθρωπική οργάνωση (Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς), έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια χρηματοδοτώντας αρκετούς κατασκευαστές ώστε να εξοικονομήσει χρόνο στην παραγωγή εμβολίου, είπε ότι θα μπορούσαμε να δούμε ένα εμβόλιο νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε.

«Με λίγη τύχη, θα έχουμε δύο ή τρία από τα έξι εμβόλια, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Το Pfizer έχει μια καλή πιθανότητα να είναι μεταξύ των πρώτων. Είναι μια πολύ έμπειρη εταιρεία εμβολίων και η μελέτη της είναι πολύ καλά σχεδιασμένη» είπε ο Γκέιτς στο Yahoo Finance, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του All Markets ενώ δήλωσε επίσης πως το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο «στις αρχές του επόμενου έτους».
 

«Ακόμα κι αν εγκριθούν δύο ή τρία, από τα πρώτα έξι εμβόλια, η αποτελεσματικότητά τους στην διακοπή της μετάδοσης του ιού ενδέχεται να μην είναι τέλεια»  

Οι Johnson&Johnson, Novavax, Moderna και Sanofi αναμένεται να έχουν νέα για τα εμβόλια στις αρχές του επόμενου έτους ενώ Γκέιτς αναμένει επίσης τη βρετανική εταιρία AstraZeneca, η οποία πιθανότατα θα παρέχει στην Αυστραλία εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού εάν προχωρήσουν οι κλινικές δοκιμές.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένας εθελοντής της AstraZeneca στην κλινική δοκιμή του εμβολίου πέθανε, αλλά σύμφωνα με τον Γκέιτς αυτό δεν ήταν «έκπληξη» για τις κλινικές δοκιμές. «Ακόμα κι αν εγκριθούν δύο ή τρία, από τα πρώτα έξι εμβόλια, η αποτελεσματικότητά τους στην διακοπή της μετάδοσης του ιού ενδέχεται να μην είναι τέλεια» σημείωσε ενώ τόνισε επίσης πως «έστω κι αν υπάρξει επάρκεια εμβολίων, που θα διασφαλίσουν ότι τέτοια εποχή του χρόνου θα είμαστε καλύτερα, πάλι δεν θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

«Για να μειώσουμε πραγματικά του αριθμούς θα πρέπει να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού ενώ όσο αυτή η ασθένεια υπάρχει οπουδήποτε στον κόσμο, η πιθανότητα επανεμφάνισης θα είναι πάντα εκεί. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να υπάρξει σύνδεση με τις φτωχότερες χώρες ώστε να διασφαλιστεί η διανομή του εμβολίου».

 
Διαβάστε επίσης:
Covid: Πόσες ώρες επιβιώνει στο δέρμα;
Lock Down Για πάντα
Η πανδημία της ψυχολογικές πίεσης
εμφάνιση σχολίων