3
1
σχόλια
347
λέξεις
TECH
Αυτά που είδαμε και μας άρεσαν
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
5 Οκτωβρίου 2020
Ratched: Η Sarah Paulson γίνεται σκοτεινή αντι-ηρωίδα, δια χειρός Ryan Murphy (American Horror Story) που επιστρέφει με μια νέα απόκοσμη ιστορία: αυτή της νοσοκόμας Mildred Ratched, από το μυθιστόρημα του Κen Kesey «Στην Φωλιά του Κούκου» που έγινε ευρέως γνωστό με την Οσκαρική κινηματογραφική μεταφορά του το 1975. Η σειρά αποτελεί prequel του βιβλίου και επικεντρώνεται στην ζωή της νοσοκόμας, στην αρχή της καριέρας της, όταν προσπαθεί να βρει δουλειά σε ένα ψυχιατρείο λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο -κι όπως φαίνεται, είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Καθώς η υπόθεση προχωρά, ανακαλύπτουμε πολλά σκοτεινά πράγματα για το παρελθόν της, αλλά εξερευνούμε και κοινωνικά προβλήματα της Αμερικής του ’50, όπως τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν σε ψυχικά ασθενείς. Το σενάριο υπογράφει ο Evan Romansky, ενώ στην παραγωγή βρίσκεται και η ίδια η Paulson


Ο δάσκαλός μου, το χταπόδι: Ο σκηνοθέτης Craig Foster, ξεκίνησε μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης στα κρύα νερά του Ατλαντικού. Εκεί, συνάντησε ένα μικρό χταπόδι. Άρχισε να το επισκέπτεται κάθε μέρα και μια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης χτίστηκε ανάμεσά τους. Η σχέση αυτή άλλαξε τον τρόπο που βλέπει ο Foster, όχι μόνο τη σχέση του με τα ζώα, αλλά και τον κόσμο και τη ζωή. Το ντοκιμαντέρ μας μαθαίνει όχι μόνο το πόσο «εξωγήινα» αλλά και συνάμα ανθρώπινα κι έξυπνα είναι τα χταπόδια, αλλά και το πόσο ουσιαστικές σχέσεις μπορούν να συνάψουν με τον άνθρωπο.


Criminal UK – Σεζόν 2: Κάθε επεισόδιο κι ένα νέο έγκλημα. Η σειρά διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα ανακριτικό γραφείο και στο διπλανό δωμάτιο παρατήρησης. Ο David Tennant (που γνωρίσαμε στο Doctor Who), είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής της. Ενσαρκώνει έναν ανακριτή που προσπαθεί να κατευθύνει τους αστυνομικούς στον τρόπο με τον οποίο πρέπει μιλήσουν στον ύποπτο που έχουν απέναντι τους, ώστε να εκμαιεύσουν περισσότερα στοιχεία. Σε ρόλους υπόπτων βρίσκουμε το αστέρι του Game of Thrones, Kit Harington, στον πρώτο του μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο μετά το Game of Thrones, την υποψήφια για Όσκαρ Sophie Okonedo και τον Kunal Nayyar του The Big Bang Theory.


Διαβάστε επίσης: Οι 3 σειρές που έλαβαν τα περισσότερα Emmy 2020
εμφάνιση σχολίων