0
1
σχόλια
302
λέξεις
TECH
Change the world. Η πλατφόρμα που ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα από μαθητές σε όλη την Ελλάδα και καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την ενσυναίσθηση
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
14 Σεπτεμβρίου 2020
Το changetheworldgr είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από εφήβους, με σκοπό να κάνει λίγο καλύτερο τον κόσμο. Ξεκίνησε μέσα στην πανδημία, ως ημερολόγιο μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα για την καραντίνα, αναζητώντας τη θετική πλευρά της ζωής. Έκτοτε, φιλοξενεί γραπτά μαθητών  που αγαπούν τη γραφή, τα κοινά και προβληματίζονται για τα όσα συμβαίνουν.

Η ύλη τους περιλαμβάνει συνεντεύξεις και άρθρα γνώμης, κυρίως όμως η πλατφόρμα αποτελεί ένα διαδικτυακό ημερολόγιο που μοιράζεται με τους αναγνώστες τον σφυγμό της νέας γενιάς, χωρίς λογοκρισία. Πώς νιώθει ένας γκέι έφηβος στην Ελλάδα του σήμερα; Τι λέει ένας νεαρός πρόσφυγας στους συνομηλίκους του;  Πως αισθάνονται οι έφηβοι του σήμερα με την επιστροφή στα θρανία εν μέσω πανδημίας;
 

«Στο We Will change the world δεν υπάρχουν κανόνες, γιατί με βάση κάθε εφηβική σκέψη, δημιουργείται ένας νέος κανόνας που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο»  

Η ιδέα γεννήθηκε από τον 18χρονο Γιώργο Τριανταφύλλου από την Κοζάνη, και την 16χρονη Μαρία Ιωακειμίδου από τη Θεσσαλονίκη.  Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τα κοινωνικά θέματα και τη δημιουργικότητα, φτιάχνοντας μια διαδικτυακή στέγη για τους ίδιους αλλά και όλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Τα μέλη αυξήθηκαν και σήμερα την ομάδα απαρτίζουν 28 νέοι ηλικίας 16-18 ετών.

«Δε χρειάζεται να ξέρεις πολλά, η εμπειρία ζωής σου αρκεί για να αλλάξεις τον κόσμο» αναφέρουν. «Στο We Will change the world δεν υπάρχουν κανόνες, γιατί με βάση κάθε εφηβική σκέψη, δημιουργείται ένας νέος κανόνας που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Να θυμάσαι! Καμία άποψη δεν είναι λάθος. Δε θέλουμε απαραίτητα να φοράς σακάκι, κοστούμι κλπ, μας αρκεί να σαι ο εαυτός σου. Τίποτα νέο δεν δημιουργείται όταν δεν ακολουθούμε νέα πρότυπα». Εύγε.
εμφάνιση σχολίων