0
1
σχόλια
234
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)
 
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
7 Σεπτεμβρίου 2020
Μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, «η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι». Αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων η Χάρις υπογράμμισε τη σημασία των αυστηρών ελέγχων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους.

Εντωμεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η βιαστική έγκριση ενός εμβολίου προτού καταστούν σαφή και ξεκάθαρα τα οφέλη του και οι κίνδυνοι που συνεπάγεται η χρήση του.

Το προσεχές διάστημα θεωρείται κομβικής σημασίας για την κούρσα που έχει ξεκινήσει για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19.  Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ η αμερικανική Moderna και η γερμανική BioNTech που συμπράττει με την αμερικανική Pfizer, ενδέχεται να έχουν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα τους μέσα στον Οκτώβριο.

Χθες έγινε γνωστό πως η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και τον Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια του Covid-19. Από αυτή την ποσότητα στην Ελλάδα αναλογούν 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τις οποίες θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις.
εμφάνιση σχολίων