2
1
σχόλια
249
λέξεις
TECH
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Blade Runner, Alien) επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο sci-fi σίριαλ της χρονιάς
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Σεπτεμβρίου 2020
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίντλεϊ Σκοτ (που ανάμεσα σε πολλά φιλμ, μπλοκμπάστερ και μη, έχει σκηνοθετήσει και τα Blade Runner, Alien, Thelma & Louise, 1492: Conquest of Paradise, The Martian) επιστρέφει στο απώτερο διάστημα με τη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας, Raised by Wolves. Το σενάριο εξελίσσεται στο μέλλον κι εστιάζει σε δύο ανδροειδή, τα οποία έχουν το καθήκον να μεγαλώσουν παιδιά ανθρώπων σε έναν άγνωστο, παρθένο πλανήτη. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αρχίζουν να έχουν υπαρξιακές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους. Τα ανδροειδή έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς η διαχείριση της ανθρώπινης κοινωνίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

«Πάντα ψάχνω για νέα όρια στο είδος της επιστημονικής φαντασίας» λέει ο Σκοτ «και στο Raised by Wolves βρήκα έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με χαρακτήρες που βασανίζονται από υπαρξιακές ερωτήσεις: Τι μας κάνει ανθρώπους; Από τί αποτελείται μια οικογένεια; Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε αν ξεκινούσαμε από την αρχή σε έναν νέο πλανήτη;».

Στο Raised by Wolves πρωταγωνιστούν ο Travis Fimmel (γνωστός από τον ρόλο του βασιλιά Ράγκναρ στη σειρά Vikings) και η Amanda Collin (A Horrible Woman, Department Q: A Conspiracy of Faith, Splitting Up Together).

Το σινεφίλ site Rotten Tomatoes του χαρίζει προς το παρόν 4 στα 5 αστεράκια και αναφέρει: «Το Raised by Wolves είναι μια αιματηρή εξερεύνηση της τεχνητής νοημοσύνης και των θρησκευτικών πεποιθήσεων που διεγείρει το μάτι και το μυαλό - αν όχι και την καρδιά». Η σειρά προβάλλεται από το HBO Max από τις 3 Σεπτεμβρίου..

εμφάνιση σχολίων