0
1
σχόλια
316
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αναιρεί τα επιχειρήματα νομιμοποίησης του Περιπάτου, η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής. Για τον «Μεγάλο Περίπατο» έχουν δαπανηθεί ήδη 2 εκατ. ευρώ
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
21 Ιουλίου 2020
Στερείται νομιμότητας ο Μεγάλος Περίπατος, σύμφωνα με έγγραφο γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής Νομικής. Το έγγραφο αποκάλυψε στο περιφερειακό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Δύναμης Ζωής», Χρήστος Καραμάνος. Η γνωμοδότηση εκδόθηκε την 1η Ιουλίου 2020, και εκθέτει με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση της.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Καραμάνος είπε ότι η νομική υπηρεσία της Περιφέρειας κρίνει ότι ακόμα και βάσει των πρόσφατων κυβερνητικών διατάξεων που εκδόθηκαν με αφορμή την πανδημία, δεν εξουσιοδοτείται ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περίπατου» στην Πανεπιστημίου, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. «Συντρίβει όλα τα επιχειρήματα νομιμοποίησης του εγχειρήματος» τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Η γνωμοδότηση κοινοποιήθηκε στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων μόλις μία ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης  

Ο κ. Καραμάνος αποκάλυψε πως η γνωμοδότηση κοινοποιήθηκε στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων μόλις μία ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ζήτημα που τίθεται για τον Μεγάλο Περίπατο, καθώς έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και Αθηναίος πολίτης, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η ΚΥΑ των περιοριστικών μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι ο Μεγάλος Περίπατος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ως επείγον μέτρο λόγω της πανδημίας.  Η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής θέτει και το ζήτημα αστικής ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος πολίτη καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ποιός έχει την ευθύνη εάν κάποιος πέσει στο οδόστρωμα ή πάνω σε κάποια ζαρντινιέρα;  Υπενθυμίζεται ότι για τον «Μεγάλο Περίπατο» έχουν δαπανηθεί ήδη 2 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Δήμου Αθηναίων.


Διαβάστε επίσης:
Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» και οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα
Με «απευθείας ανάθεση» ο «Μεγάλος Περίπατος»
Για μια άλλη… ανοσία της αγέλης
εμφάνιση σχολίων