0
1
σχόλια
263
λέξεις
210
Εκεί που αγαπάνε και προστατεύουν το γαϊδουράκι, έναν από τους πιο απαξιωμένους φίλους του ανθρώπου
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
26 Ιουνίου 2020
Υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα όπου τα γαϊδουράκια δεν είναι παρεξηγημένα. Ονομάζεται Γαϊδουροχώρα έχει σκοπό όχι μόνο να προστατεύονται τα ζώα, αλλά και να τα γνωρίσουμε καλύτερα, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία μας απέναντι σε αυτά.

Η Γαϊδουροχώρα και το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι, συνεργάζονται ώστε να αποκαταστήσουν σωματικά και ψυχικά, ζώα εγκαταλειμμένα, κακοποιημένα ή που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πια να τα φροντίζουν. Στη συνέχεια, τους βρίσκουν αφιλοκερδώς ένα νέο σπίτι, ενώ παρέχουν ό,τι γνώση και συμβουλή μπορεί αν χρειαστεί ένας ιδιοκτήτης. Παράλληλα, προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η ευζωία των γαϊδουριών στην Ελλάδα.
 

H Γαϊδουροχώρα είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει προγράμματα ονοθεραπείας  

Εξίσου ωραίο είναι η άμεση γνωριμία που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς μαζί τους. Η Γαϊδουροχώρα βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον, περιφραγμένο και διαμορφωμένο ως επί το πλείστον με φυσικά υλικά. Μπορούμε να περπατήσουμε με τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, να τα χαϊδέψουμε, να τα ταΐσουμε, να ανακαλύψουμε τον καλό χαρακτήρα τους και να διδάξουμε στα πιτσιρίκια μας με τρόπο όμορφο και άμεσο, πώς να σέβονται τα ζώα και τις ανάγκες τους.

Επίσης η Γαϊδουροχώρα είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει προγράμματα ονοθεραπείας. Οι δράσεις εδώ υποστηρίζονται από εθελοντές, ενώ τα έσοδα πηγαίνουν αποκλειστικά στην φροντίδα των ζώων. Κι αν δεν μπορούμε να πάμε, υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετήσουμε εικονικά ένα γαϊδουράκι


Info: Γαϊδουροχώρα, Μεταξύ των Οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας, Μπουρμπουτσάνα, Κορωπί. Συμμετοχή: 6.00 €/άτομο, Τετραμελείς οικογένειες: 20.00 €, Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944 6161 60.
εμφάνιση σχολίων