0
1
σχόλια
200
λέξεις
VISUALISM
Ο καλλιτέχνης goodguyboris σχεδίασε στην Κυψέλη ένα γκραφίτι αφιερωμένο στον George Floyd. Τι είναι το "taking the knee"
 
DOCTV.GR
2 Ιουνίου 2020
Ο καλλιτέχνης goodguyboris σχεδίασε στην Κυψέλη ένα γκραφίτι αφιερωμένο στον George Floynd που δολοφονήθηκε στην Αμερική ύστερα από 9λεπτη λαβή αστυνομικού και κινηματογραφήθηκε ζωντανά από περαστικούς. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο και μεγάλες ταραχές σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής, εν μέσω πανδημίας. To «γονάτισμα» πρωταγωνιστεί στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Αμερική.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Good Guy Boris (@goodguyboris) on


Η ιστορία: Από τον Αύγουστο του 2016, πολλοί αφρο-αμερικανοί αλλά και λευκοί αθλητές γονατίζουν με το ένα πόδι προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού που βιώνει η μαύρη κοινότητα της Αμερικής. Το "taking the knee". κατά την διάρκεια που ακούγεται ο εθνικός ύμνος στο γήπεδο, πυροδότησε πόλεμο ανάμεσα σε διάσημους αθλητές των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Τραμπ. Πρώτος γονάτισε ο Κόλιν Κόπερνικ ο οποίος στοχοποιήθηκε προσωπικά από τον Τραμπ όπως και οι αγώνες του FNL προκαλώντας μια χιονοστιβάδα αντιδημοτικότητας για τον πρόεδρο αλλά και την εξορία του Κόπερνικ από το FNL. Σύντομα μουσικοί, διασημότητες και διανοούμενοι αντιτάχθηκαν στον Τραμπ...


Διαβάστε επίσης:
Γονατίζω (εναντίον Τραμπ)
Donald is a Tramp
εμφάνιση σχολίων