0
1
σχόλια
394
λέξεις
CULTURE
Από την Isabella Rossellini ως τους RootlessRoot. Στο διεθνές project ENTER δημιουργοί αποτυπώνουν ένα έργο μέσα σε 120 ώρες
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
12 Μαΐου 2020
Δημιουργοί από κάθε μήκος και πλάτος της γης, παρουσιάζουν νέα έργα φτιαγμένα μέσα σε 120 ώρες. Η Στέγη και το Onassis USA ανέθεσαν σε καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να ετοιμάσουν νέα έργα. Κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε σε διάφορες γωνιές του κόσμου μέσα από τον υπολογιστή μας και ταξιδεύουμε από νεοϋορκέζικα σπίτια σε λιβανέζικα δωμάτια και γιαπωνέζικους κήπους.

Αυτήν την εβδομάδα εμείς προτείνουμε την Isabella Rossellini, σ’ ένα παιχνίδι με αφηγητή και τέσσερις χαρακτήρες, ένα σύντομο οδηγό κατασκευής κήπου του Akira Takayama, και την διάσημη πρακτική ασκήσεων των RootlessRoot προκειμένου να μείνουμε λειτουργικοί.

Αναλυτικότερα από τις 11 Μαΐου μας υποδέχονται στο σπίτι τους: η Isabella Rossellini και ο Paul Magid με μια συγκινητική ταινία-βάλσαμο για τις ανθρώπινες εκφράσεις σε διάφορες χώρες και πολιτισμούς (Darwin, What?)· ο Akira Takayama με οδηγίες για να φτιάξουμε τον δικό μας κήπο και να μείνουμε δημιουργικοί και συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο (Heterotopia Garden)· οι RootlessRoot (έχουν την έδρα τους στην Αθήνα αλλά με τα έργα τους και την διάσημη σε όλο τον κόσμο πρακτική τους, Fighting Monkey ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο) μας προτείνουν έναν τρόπο διαχείρισης της καθημερινότητάς μας υπό τον τίτλο Take Your Time· ο Ziad Antar με ένα μονοπλάνο που σχολιάζει τη βία που κρύβεται σε ένα γνωστό παιδικό τραγούδι (The Little Boat [Il Était un...])· η Risa Puno και ο Avi Dobkin με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να παίζεται από απόσταση (The Quiet: Part 1)· ο Kareem Kalokoh με ένα μουσικό κομμάτι για τη φιλία εν καιρώ απομόνωσης (Swim)· η Εύη Καλογηροπούλου με ιστορίες για ράπερ και πλυντήρια αυτοκινήτων και τον φακό της στραμμένο στα πλακάκια και τα μωσαϊκά (Πλακάκια)· οι Κωστής Σταφυλάκης, Τεό Τριανταφυλλίδης και Αλέξης Φιδετζής με ένα ζωντανό παιχνίδι σε live stream που αλληλεπιδρά με το κοινό του YouTube μέσω των YouTube comments (Σημειώσεις για την Ετοιμότητα: Βήμα πρώτο).

Διατίθενται ήδη έργα των: Ηλία Αδάμ, Σίμου Κακάλα, Δημήτρη Καραντζά, Βασίλη Κεκάτου, Στέφανου Τσιβόπουλου, Ευθύμη Φιλίππου, Αντώνη Φωνιαδάκη, 600 HIGHWAYMEN, Maria Antelman, Kimberly Bartosik, Annie Dorsen, Emily Johnson, Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), Radiohole,RootlessRoot.

Τις επόμενες μέρες θα προστεθούν νέα πρωτότυπα έργα, από τους: Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου, Daniel Wetzel, Έφη Μπίρμπα & Άρη Σερβετάλη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Γιάννη Μανταφούνη, Γιώργο Ζώη,Samita Sinha, Frisly Soberanis, Alina Tenser & Gabo Camnitzer, Xin Liu, ενώ η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

Ανακαλύπτουμε περισσότερα εδώ.
 

Διαβάστε επίσης:
ΕNTER, δείτε online: Καλλιτέχνες απ΄όλο τον κόσμο στο project της Στέγης
Νέες πρεμιέρες στο κανάλι της Στέγης
Το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει
Το πρώτο σημάδι πολιτισμού είναι η φροντίδα
εμφάνιση σχολίων