0
1
σχόλια
198
λέξεις
CULTURE
Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν κλασικά αριστουργήματα στη σειρά αναγνώσεων του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Απριλίου 2020
Η νεοελληνική λογοτεχνία, μας κλείνει ραντεβού στο σπίτι και τις οθόνες μας. Κάθε εβδομάδα, διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί διαβάζουν διηγήματα, νουβέλες, πεζογραφήματα, και έργα παιδικής λογοτεχνίας, και τα ηχογραφούν σε χώρους «δικούς τους», στις Αναγνώσεις: Ελληνικό Διήγημα #snfccAtHome του ΚΠΙΣΝ.

Οι αναγνώσεις στρέφονται στο παιδικό βιβλίο και το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας. Μια ιστορία δύο μικρών αδερφών, της Μέλιας και της Μυρτώς, που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου την ταραγμένη περίοδο του 1936.
 

Η Όλια Λαζαρίδου διαβάζει το μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, Το Καπλάνι της Βιτρίνας, σε δέκα επεισόδια, με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη  

Από την Τρίτη 28 Απριλίου στις 18.00, η πολυβραβευμένη ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου διαβάζει το μυθιστόρημα σε δέκα επεισόδια, με τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Νανούρη. Την ανάγνωση συνοδεύουν πρωτότυπα ζωγραφικά έργα του εικαστικού Αλέκου Λεβίδη και μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Στην ίδια σειρά του ΚΠΙΣΝ, από τα μέσα Μαΐου, θα ακολουθήσει Ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα σε ανάγνωση του Δημήτρη Πιατά και σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Ανακαλύψτε εκεί.

Διαβάστε επίσης:
Online + Δωρεάν= Καραντίνα
Online και δωρεάν: Μαθήματα φωτογραφίας από τη Nikon
Online και δωρεάν: Το σεμινάριο του Yale «Μάθημα Ευτυχίας»
εμφάνιση σχολίων