0
1
σχόλια
198
λέξεις
ΖΗΝ
«Επικεντρωθείτε περισσότερο στις πνευματικές αρετές και λιγότερο στην ύλη». -Αρούν Γκάντι
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: PEXELS
15 Απριλίου 2020
Ο Αρούν Γκάντι, εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, ακτιβιστής και συγγραφέας σχολιάζει τις επιπτώσεις της πανδημίας.


«Σκεφτόμουν πώς ένας μικροσκοπικός ιός κατάφερε να γονατίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπάρχει μια άγνωστη και αόρατη δύναμη που δημιουργεί αλλά και καταστρέφει, και αυτή η δύναμη μας λέει πως όσο ισχυρός και πλούσιος κι αν νομίζεις πως είσαι “εγώ μπορώ να σε καταστρέψω”.

Δεν έχουμε την ταπεινότητα να παραδεχτούμε αυτή την αλήθεια και να βελτιωθούμε ως είδος. Ακόμα πιστεύουμε πως είμαστε ισχυροί και κυρίαρχοι του κόσμου και πως θα κατακτήσουμε τα πάντα. Νομίζω πως το μήνυμα που οφείλουμε να κατανοήσουμε δεν αφορά στο ποιος μπορεί να είναι κατακτητής και ποιος μπορεί να κυριαρχήσει πάνω στο πεπρωμένο του.

Το μήνυμα αφορά τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων μας και την ανάγκη να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο να δημιουργούμε αρμονία και ειρήνη και λιγότερο στο να βλάπτουμε ανθρώπους.

Επικεντρωθείτε περισσότερο στο να χτίσετε ειλικρινείς σχέσεις και κοινότητες και όχι συγκροτήματα πολυκατοικιών. Επικεντρωθείτε περισσότερο στην ηθική και στις πνευματικές αρετές και λιγότερο στην ύλη.»


Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα: Η μη-βία του Γκάντι
Ο Γκάντι είπε
Γκιμπράν: Ένας άνθρωπος που στέκεται το σούρουπο
Η βαθύτερη έκκληση κάθε απεργού πείνας
Ο Θεός δεν είναι μεγάλος
εμφάνιση σχολίων