0
1
σχόλια
214
λέξεις
ΖΗΝ
Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
21 Μαρτίου 2020
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία, με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων. Ωστόσο το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας σας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.

- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού.
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.
- Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
- Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
- Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
- Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
- Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας ,πουλερικά, θαλασσινά).


Διαβάστε επίσης:
15 μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό
Η δυστοπία είναι εδώ;
Έλληνας καθηγητής: Οι επόμενοι δύο μήνες είναι τόσο κρίσιμοι που θα τους θυμόμαστε για πάντα
Υπ. Υγείας: Τι να κάνουμε για να προστατευτούμε από τον κοροναϊό
εμφάνιση σχολίων