1
1
σχόλια
369
λέξεις
TECH
Ένα κανάλι με ντοκιμαντέρ, μέχρι τις 30 Απριλίου
DOCTV.GR
19 Μαρτίου 2020
Όσο «Μένουμε σπίτι», η COSMOTE TV φέρνει το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD δωρεάν στην οθόνη μας. Η ελληνική ιστορία και ο πολιτισμός παρουσιάζονται με φρέσκια ματιά, μέσα από το επίσημο κανάλι της Cosmote TV στο YouTube έως και τις 30 Απριλίου 2020, με ροή 24ωρης διάρκειας.

Η πρωτοβουλία στηρίζει την κίνηση #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της εργασίας των πολιτών από το σπίτι. Το κανάλι θα μεταδίδει σε υψηλή ευκρίνεια επιλεγμένα ντοκιμαντέρ.


Ανάμεσα στις εκπομπές βρίσκουμε:
- Την παραγωγή της COSMOTE TV «Ζευγάρια που έγραψαν Ιστορία», για την προσωπική, αλλά και δημόσια ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Η σειρά βασίζεται στο νέο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Διβάνη, η οποία υπογράφει το σενάριο και παρουσιάζει τα 9 επεισόδια του ντοκιμαντέρ.
- Το docudrama «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», που μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών και σπάνια ντοκουμέντα, ξετυλίγει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού.
- Η σειρά 12 επεισοδίων «Ο κόσμος των Ελλήνων», η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική και τη φιλοσοφία, μέσα από την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία, κ.ά..
- Το «3 Λεπτά για την Ελληνική Γλώσσα», όπου ο καθηγητής γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εξηγεί με απλά λόγια τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις και εκφράσεις και σχολιάζει συνήθη γλωσσικά λάθη.
- Το «Φράσεις με Ιστορία», όπου άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών εξηγούν τη σημασία γνωστών εκφράσεων (π.χ αποδιοπομπαίος τράγος, mea culpa, μήλον της έριδος) τις οποίες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.
- Το «Λόγος - Αντίλογος» όπου οι νέοι μπορούν να μάθουν πώς να επιχειρηματολογούν σωστά, μέσα από πραγματικά debates φοιτητών, πάνω σε σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ευθανασία, τα κοινωνικά δίκτυα, η τεχνητή νοημοσύνη κ.ά.
- Το ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας το όνειρο» όπου φιλοξενεί δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης
Τον Απρίλιο, το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD @YouTube θα εμπλουτιστεί με νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές της COSMOTE TV, όπως η σειρά ντοκιμαντέρ «Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή».


Το κανάλι θα παραμεινει διαθέσιμο μέχρι και τις 30 Απριλίου. Μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε όλες τις εκπομπές εδώ.
εμφάνιση σχολίων