0
7
σχόλια
193
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Αν με πας στις κρυψώνες σου θα σε πάω και εγώ στις δικές μου...». Από την Μελίτα Κάραλη
 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
12 Φεβρουαρίου 2021
Μου ζωγραφίζει κοχύλια και φυτά που είδε στις νότιες θάλασσες της Λατινικής Αμερικής. Μου εξιστορεί ανθρωπολογικές αέναες παρατηρήσεις. Να εδώ οι ζωγραφιές μου από γάτες, λουλούδια, κοχύλια και ανθρώπους, λέει.

Κι εγώ κάνω διάφορα για να τον εντυπωσιάσω. Του δείχνω φωτογραφίες της άμμου τραβηγμένες από macro φακούς. «Ξέρεις, ανακαλύψαμε ότι κάθε κόκκος άμμου μοιάζει με απίθανα κοχύλια και πολύτιμες πέτρες, δεν είναι ο κόσμος σαν παραμύθι;»

Του λέω για τον Στιβ, το νέο φανταστικό ουράνιο φαινόμενο που ανακάλυψε η Nasa στο Βόρειο Σέλας και γεμίζει τον ουρανό με μοβ και πράσινα χρώματα. «Αν με πας στις κρυψώνες σου θα σε πάω και εγώ στις δικές μου». Με αφήνει να του παίξω μουσική φτιαγμένη από ηλεκτρονικά κουτιά και μου διαβάζει τα ημερολόγια του τα μεσημέρια στην αιώρα.

Ο Δαρβίνος είναι φανταστικός μου φίλος. Αυτά είναι τα συναρπαστικά του σχέδια από τα ταξίδια του στην Λ. Αμερική και τον κόσμο.


Ο Charles Robert Darwin, 12 Φεβρουαρίου, (1809 – 19 Απριλίου, 1882) ήταν Άγγλος φυσιοδίφης και γεωλόγος, θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης. Ανακαλύψτε περισσότερα στη σελίδα darwin-online.


Διαβάστε επίσης: DOWNLOAD: Η καταγωγή των ειδών
εμφάνιση σχολίων