1
1
σχόλια
317
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το διεθνές ερευνητικό κέντρο επιβεβαιώνει τον φόνο του Σύρου πρόσφυγα Μοχάμαντ αλ-Άραμπ, διαψεύδοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης Σ. Πέτσα και τα ελληνικά ΜΜΕ
 
DOCTV.GR
6 Μαρτίου 2020
Tο Forensic Architecture είναι ένα ερευνητικό κέντρο που αναλαμβάνει προηγμένες έρευνες συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες, με σκοπό την τεκμηρίωση εγκλημάτων πολέμου και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για λογαριασμό οργανισμών πολιτικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Human Rights Watch, το Γραφείο Διερευνητικής Δημοσιογραφίας και ο ΟΗΕ.

Το Forensic Architecture επιβεβαιώνει τώρα τον φόνο του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα Μοχάμαντ αλ-Άραμπ στα ελληνικά σύνορα διασταυρώνοντας στοιχεία από κινητά τηλέφωνα αυτοπτών μαρτύρων αλλά και καταγραφές σε βίντεο των γεγονότων μετά τον πυροβολισμό, το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαρτίου, στα ελληνικά σύνορα. Όπως καταγράφεται στο βίντεο η ομάδα Σύρων προσφύγων με την οποία ήταν ο Μοχάμαντ αλ-Άραμπ πλησίαζε τα ελληνικά σύνορα «δέχτηκε πυρά από τον ελληνικό στρατό» σε απόσταση 40 μέτρων όπως αναφέρει το FA.
 
Οι δηλώσεις διάψευσης του γεγονότος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, Στέλιου Πέτσα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και τα ελληνικά μίντια έχουν αναπαράγει την διάψευση ως γεγονός ενώ το Channel 4 έχει δημοσιεύσει ήδη σχετικό ρεπορτάζ.

Στο κείμενό του το FA σχολιάζει: «Προκειμένου να εξαλειφθούν οι αυξανόμενες αφίξεις κυρίως συριακών εξόριστων που εγκατέλειψαν τον πόλεμο σύμφωνα με απειλές των τουρκικών αρχών, οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν προσφύγει σε ένα νέο επίπεδο βίας –και έχουν ενταχθεί σε αυτά και τμήματα του πληθυσμού. Στη θάλασσα, η ελληνική ακτοφυλακή έχει εμποδίσει τη διαδρομή των μεταναστών και των προσφύγων, πυροβολώντας στον αέρα και ακόμη και τραυματίζοντας επιβάτες, και ένα παιδί έχει πνιγεί. Στο έδαφος, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στον ποταμό Έβρο και τα βίντεο– τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «ψεύτικα νέα» από τις ελληνικές αρχές, τώρα επαληθεύονται και δείχνουν ότι ένας συριακός πρόσφυγας σκοτώθηκε. Τέλος, οι ακτιβιστές που δρουν αλληλέγγυα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τιμωρούνται και δέχονται επίθεση από ακροδεξιές ομάδες. Οι βαριές παραβιάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αποφεύγονται οι πιο θεμελιώδεις αρχές του δικαίου ασύλου. Δείτε την αναφορά εδώ.
εμφάνιση σχολίων