0
1
σχόλια
373
λέξεις
210
Kάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (IFA), djs από την Ελλάδα και την Γαλλία επιλέγουν μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα ποτά κερασμένα από την Absolut
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
26 Φεβρουαρίου 2020
Μια φορά το μήνα, η γαλλική και η ελληνική ηλεκτρονική σκηνή μας δίνουν ραντεβού στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Κολωνάκι με προσεγμένες electronica μελωδίες και ποτό.

Τα Ηλεκτρονικά Sessions φιλοξενούνται κάθε τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο και από Σεπτέμβρη μέχρι Νοέμβρη, με καλλιτέχνες από Ελλάδα και Γαλλία. Η βραδιά ξεκινά από τις 20:00, η είσοδος είναι δωρεάν και η Absolut Vodka μας κερνά δυο ποτά.

Επόμενος καλεσμένος των Ηλεκτρονικών Sessions είναι ο δικός μας, docer, Nikko Patrelakis. Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου διαλέγει το soundtrack του απογεύματος, με φρέσκια μουσική από όλο τον κόσμο με αναφορά το αγαπημένο του είδος, την electronica, αλλά και τα εκατοντάδες παρακλάδια της που στήνουν το σύγχρονο μουσικό ηχοτοπίο.

Ο Νίκος Πατρελάκης είναι μουσικός, παραγωγός και dj, με διεθνή κυκλοφορία πολλών άλμπουμ και συλλογών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική και μαθηματικά. Ως μουσικός κυκλοφορεί albums και singles με ηλεκτρονικό/fusion ήχο σε όλο τον κόσμο, για δύο δεκαετίες. Κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε δεκάδες διεθνείς συλλογές. Έχει γράψει και παράγει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, μουσικά θέματα για τελετές και διεθνείς εκδηλώσεις, ανάμεσα σε αυτά και μουσικά θέματα για τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και παραγωγούς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως ο Paul McCartney και ο Lenny Cravitz.

Ως Dj έχει συμβάλλει, από τα 90’s μέχρι σήμερα, στη δημιουργία της ελληνικής dance σκηνής, με residencies και guests στα μεγαλύτερα club της χώρας. Το 2018 σκηνοθέτησε και παρήγαγε τα visuals για το ιστορικό live της επανένωσης των Στέρεο Νόβα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον Ιανουάριο 2020 σκηνοθέτησε και δημιούργησε τα visuals για το έργο «Ο κόσμος είναι ένας» σε μουσική Κ. Βήτα και ποίηση Γ. Ρίτσου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Είναι συνιδρυτής του DOCTV.GR και του RADIODOC.GR, και όλες τις μίξεις του θα τις βρείτε στην κατηγορία PODCAST του DOC TV. Αυτό τον καιρό δημιουργεί το 6o προσωπικό του album.

Ο προγραμματισμός των sessions ηλεκτρονικής μουσικής έγινε σε συνεργασία με την ομάδα Rave Atlas.


Info: Ηλεκτρονικά Sessions: Nikko Patrelakis Dj set, Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31, 20:00-23:00.
εμφάνιση σχολίων