0
1
σχόλια
188
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Οι πλατφόρμες θα πρέπει να αναφέρουν τα περιστατικά κατευθείαν στην αστυνομία
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Φεβρουαρίου 2020
Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που θα απαιτεί από τις εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube, να αναφέρουν αναρτήσεις ρητορικής μίσους κατευθείαν στην αστυνομία.
 

Oι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να διαγράφουν αλλά και να αναφέρουν στις αρχές σχόλια ακροδεξιάς προπαγάνδας, απειλές βίας, βιασμών και δολοφονιών  

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να διαγράφουν αλλά και να αναφέρουν στις αρχές σχόλια ακροδεξιάς προπαγάνδας, απειλές βίας, βιασμών και δολοφονιών, αναρτήσεις που κάνουν λόγο για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις και εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων ενημέρωσης πρέπει ήδη να διαγράψουν τέτοιες αναρτήσεις. Τα μέτρα, που πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο της χώρας, θα επεκτείνονται στις απειλές κατά της ζωής και περιουσιών, ενώ τα αντισημιτικά εγκλήματα θα επισείουν βαριές ποινές.

Το Associated Press επισημαίνει πως οι γερμανικές αρχές θα διευκολύνουν επίσης πολιτικούς, εθελοντές και δημοσιογράφους να εμποδίζουν άλλα άτομα να παίρνουν τις διευθύνσεις τους από τα δημόσια μητρώα. Οι νομικοί εκτιμούν πως ο αριθμός των περιπτώσεων διαδικτυακής ρητορικής μίσους στη Γερμανία κάθε χρόνο, είναι εξαψήφιος.


Διαβάστε επίσης: Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τη λέξη «λαθρομετανάστης»
εμφάνιση σχολίων