0
1
σχόλια
269
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Κανείς άνθρωπος λαθραίος». Η Ν.Υ. απαγορεύει ρατσιστικές συμπεριφορές και τη λέξη «λαθρομετανάστης», με βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Οκτωβρίου 2019
Η Νέα Υόρκη δίνει το παράδειγμα σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί αντιμεταναστευτική υστερία, κόντρα στην πολιτική του Τραμπ και την ρητορική του μίσους.

Σε μια σαρωτική σειρά κατευθυντήριων γραμμών κατά των διακρίσεων, η πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει τη χρήση του όρου «παράνομος αλλοδαπός» που χρησιμοποιείται με «πρόθεση να προσβάλλει, να ταπεινώσει ή να παρενοχλήσει ένα άτομο».

Στο επικαιροποιημένο κείμενο κανόνων της δημοτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (της υπηρεσίας που διασφαλίζει την εφαρμογή του νόμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πόλη της Νέας Υόρκης), οι σχετικές οδηγίες αναφέρουν και ότι «παρενόχληση ή διάκριση για τη χρήση άλλης γλώσσας ή περιορισμένης επάρκειας στα αγγλικά» θεωρείται επίσης παραβίαση.
 

Εκείνοι που παραβιάζουν τις οδηγίες, αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 250.000 ευρώ


Η επιτροπή παρέχει συγκεκριμένα παραδείγματα απαγορευμένων συμπεριφορών που υποδηλώνουν διακρίσεις, όπως το να παρενοχλείται κάποιος εξαιτίας της προφοράς του, να αρνούνται να τον εξυπηρετήσουν σε κάποιο κατάστημα επειδή δεν μιλά αγγλικά ή να απαιτούν να μιλά αγγλικά, ακόμα και να αρνούνται την επισκευή κάποιου αντικειμένου ή χώρου που κατοικείται από μετανάστες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να να καλείται άμεσα η Υπηρεσία Μετανάστευσης ενώ εκείνοι που παραβιάζουν τις οδηγίες, αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του να στοχεύσει τις κρατικές διακρίσεις, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo υπέγραψε πρόσφατα και ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους εργοδότες να κάνουν διακρίσεις απέναντι σε αυτούς που αιτούνται εργασία, λόγω της θρησκευτικής ενδυμασίας τους και της τριχοφυΐας του προσώπου όταν αυτή είναι επιμελημένη με τρόπο που δηλώνει πίστη.

 
Διαβάστε επίσης:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ούτε «πρόσφυγες», ούτε «μετανάστες»
Βορίδης: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια»
 
εμφάνιση σχολίων