0
6
σχόλια
181
λέξεις
VISUALISM
Βλέπουμε για πρώτη φορά μερικές από τις σπανιότερες φωτογραφίες που τράβηξε ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της μοντέρνας τέχνης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
13 Φεβρουαρίου 2020
Η φωτογραφία ήταν το «μυστικό όπλο» του Andy Warhol. Αν και οι μεταξοτυπίες του θεωρούνται τα πιο διάσημα έργα του, η φωτογραφία αποτέλεσε την αρχιτεκτονική της τέχνης του. Η polaroid μηχανή του τον συντρόφευε παντού. «Η κάμερα είναι το ραντεβού μου» έλεγε. Και το να έχει μερικά καρούλια φωτογραφικού φιλμ να ξεδιπλώνει κάθε μέρα αποτελούσε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έναν καλό λόγο για να σηκωθεί από το κρεβάτι του το πρωί.
 

«Όταν φωτογραφίζω, προσπαθώ να τους κάνω όλους να φαίνονται υπέροχοι»  

Από τα πιο διάσημα πορτραίτα του είναι αυτά των Tina Chow, Joe Dallesandro, Bianca Jagger, Robert Mapplethorpe, Rudolf Nureyev και Lee Radziwill. «Η Polaroid ξεφορτώνεται τις ρυτίδες και απλοποιεί το πρόσωπο.  Όταν φωτογραφίζω, προσπαθώ να τους κάνω όλους να φαίνονται υπέροχοι».


H έκθεση Andy Warhol Photography: 1967-1987, της Jack Shainman Gallery, περιλαμβάνει 193 από τις πιο σπάνιες polaroids του, που καταγράφουν μέρη, τοποθεσίες, αντικείμενα, ανθρώπινες φιγούρες αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη, μέσα από την χαρακτηριστική του ματιά.


Διαβάστε επίσης:
ΦΩΤΟ: Οι Polaroids του Γουόρχολ
Ο Άντι Γουόρχολ είπε
εμφάνιση σχολίων