0
6
σχόλια
215
λέξεις
VISUALISM
«Πιστεύουμε ότι τα σύννεφα είναι για τους ονειροπόλους και η περισυλλογή τους ωφελεί την ψυχή». Κάθε μέρα, τα μέλη της Cloud Appreciation Society, μοιράζονται φωτογραφίες με ευλάβεια
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
17 Ιανουαρίου 2020
«Τα σύννεφα έχουν δυσφημιστεί άδικα και η ζωή θα ήταν ασύγκριτα φτωχότερη χωρίς αυτά». Το μανιφέστο τους δηλώνει πως αντιτίθεται στην μπαναλιτέ του καθαρού γαλάζιου ουρανού καθώς «τα σύννεφα δεν είναι σημάδια αρνητικότητας και θλίψης, αλλά αποτελούν την πιο γνήσια έκφραση της ποίησης της φύσης».

Η Cloud Appreciation Society (Κοινωνία Εκτίμησης Σύννεφων) εκμεταλλεύεται το πλήθος μετεωρολογικών φαινομένων, με αποκλειστικό σκοπό το να αποκαλύψει τα ποιητικά θαύματα του ουρανού. Ιδρύθηκε από τον Gavin Pretor-Pinney το 2005, όταν ο ίδιος συνειδητοποίησε το πόσο όμορφα και παρεξηγημένα είναι. Έτσι έψαξε να βρει ομοϊδεάτες. Σήμερα η κοινωνία αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη από όλο τον κόσμο, που επικοινωνούν μέσω του “Cloud Forum” και συναντιούνται τακτικά σε “Sky Gatherings”, που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις όπως μουσικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα σύννεφα καθώς και διαλέξεις που σχετίζονται με την τέχνη και την επιστήμη. Υποβάλλουν επίσης τακτικά φωτογραφίες με αφράτα, ταξιδιάρικα συννεφάκια, στην εφαρμογή Cloudspotter.


Φέτος, η Cloud Appreciation Society  συγκέντρωσε σχεδόν 50.000 υποβολές: «Αναζητήστε, θαυμάστε την εφήμερη ομορφιά» αναφέρει στον επίλογό του το μανιφέστο. «Και θυμηθείτε πάντα να ζείτε τη ζωή με το κεφάλι σας στα σύννεφα».


Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: Τα σπάνια σύννεφα
ΓΚΑΛΕΡΙ: Παρατηρητήριο Φαλαινών, Νορβηγία
DIY: Πώς να φτιάξουμε ένα σύννεφο
εμφάνιση σχολίων