0
5
σχόλια
209
λέξεις
ΖΗΝ

Αφράτο και ρεαλιστικό, με λίγα και απλά υλικά

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
28 Δεκεμβρίου 2013
Αν θέλουμε να αιωρείται ένα σύννεφο πάνω από τη ντουλάπα μας ή να κρέμεται από το ταβάνι του σαλονιού, έχουμε την επιλογή να μην το αφήσουμε στη σφαίρα της φαντασίας μας. Με ελάχιστα και φτηνά υλικά που βρίσκουμε εύκολα και με λίγη υπομονή, ένα ολόδικό μας σύννεφο, χειροπιαστό αλλά και ονειρικό, μπορεί να ζήσει στο σπίτι μας.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ: Μπαλόνια, εφημερίδες, αλεύρι, νερό, σπρέι κόλλας, χαρτοταινία, ένα μεγάλο σεντόνι, πολυεστέρα μαξιλαριών (από το εσωτερικό τους), πετονιά.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Καλύπτουμε την επιφάνεια εργασίας μας με ένα μεγάλο σεντόνι για να μη γίνει ο χώρος χάλια. Φουσκώνουμε όσα μπαλόνια θέλουμε και τα δένουμε μεταξύ τους με χαρτοταινία, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα σύννεφο έτσι όπως το θέλουμε.

Σε κουβά, φτιάχνουμε μια παχιά πάστα από νερό και αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Κόβουμε κομμάτια εφημερίδας με φάρδος 12-15 πόντους, βουτάμε στον κουβά, ρίχνουμε πίσω το περιττό μείγμα και καλύπτουμε τα μπαλόνια.
Τώρα πρέπει να έχουμε ένα σύννεφο που μοιάζει με γύψινο. Αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Ψεκάζουμε με το σπρέι κόλλας μια μικρή περιοχή και κολλάμε τον πολυεστέρα των μαξιλαριών. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να καλυφθεί όλο μας το σύννεφο.

Και τώρα που είναι έτοιμο, μπορούμε να το κρεμάσουμε χρησιμοποιώντας την πετονιά.

Πηγή: The Farm Chicks
 
εμφάνιση σχολίων