0
1
σχόλια
379
λέξεις
210
12 Πλανήτες, κομήτες, ωκεανοί, animation. Γιορτές κάτω από τον θόλο
 
DOCTV.GR
24 Δεκεμβρίου 2019
Πλανήτες, κομήτες, ωκεανοί και αστέρια. Το Ψηφιακό Πλανητάριο μας προσκαλεί να βυθιστούμε μέσα στις μαγείες του σύμπαντος. Τον Δεκέμβριο οι προβολές του εξερευνούν από τους Ωκεανούς, τον Κόκκινο Πλανήτη, τις Διαστημικές Καταιγίδες και το Βόρειο Σέλας, μέχρι τα πεφταστέρια, ενώ στην μεγάλη θολωτή του οθόνη βλέπουμε, εκπαιδευτικές και animation Χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Το Άστρο των Χριστουγέννων: Η γέννηση αυτή γνωστοποιήθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής.  Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Τι ήταν όμως το φως που τους οδήγησε μακριά από τη χώρα τους;  Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;

Η ταινία θόλου «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας», μία παραγωγή του BBC Earth, είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης του μεγαλύτερου και λιγότερο γνωστού βιότοπου στην Γη. Οι τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Ωκεανογραφίας αλλά και στην τεχνολογία μάς επιτρέψαν να φτάσουμε πιο βαθιά από ό,τι θα φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια. Από τις ρηχές ακτές έως τους βαθείς, μυστηριώδεις κόσμους, στον πυθμένα των ωκεανών, ανακαλύπτουμε άγνωστες ιστορίες μερικών από τα πιο συναρπαστικά πλάσματα του βυθού.

Καθώς ξεκινά το ταξίδι αυτό, παρακολουθούμε δελφίνια να διασκεδάζουν με τα κύματα και κοραλλιογενείς υφάλους όπου ιδιαίτερα ξεχωριστά ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία για να «ανοίξουν» την τροφή τους! Στα τεράστια υποθαλάσσια δάση παρακολουθούμε ένα χταπόδι που χρησιμοποιεί κοχύλια σαν πανοπλία για να κρυφτεί από τους διώκτες του. Ταξιδεύοντας μέσα στους ωκεανούς, μαθαίνουμε για όλες αυτές τις απίστευτες δραστηριότητες και ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο εντυπωσιακό κόσμο κάτω από τα κύματα.

Ο Κόκκινος ΠλανήτηςΔεκάδες διαστημικές αποστολές έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για την εξερεύνηση του Άρη, οι τελευταίες απ’ τις οποίες εστίασαν κυρίως στην διερεύνηση της γεωλογικής του εξέλιξης και στην «ιστορία» του νερού στην επιφάνειά του. Η κατανόηση, ειδικότερα, του τρόπου με τον οποίο μεταβλήθηκαν τα αποθέματά του σε νερό στην διάρκεια του γεωλογικού χρόνου είναι καθοριστικής σημασίας στην προσπάθειά μας να εκτιμήσουμε την πιθανότητα να έχουν εμφανιστεί στον κόκκινο πλανήτη μικροβιακές μορφές ζωής[1].


Info: Δείτε όλες τις προβολές εδώΊδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο.
εμφάνιση σχολίων