0
1
σχόλια
270
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Κατώτερη τάξη, νέοι και νοικοκυριά με έναν εργαζόμενο ή και παιδιά είναι οι χαμένοι. Η Ελλάδα μη ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις λόγω φόρων
 
PRESS
21 Νοεμβρίου 2019
Η νέα έκθεσή της Κομισιόν διατυπώνει το γιατί απαιτείται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής από εκείνο των μνημονίων.

Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές δεν μεταφράζονται σε ανάλογα έσοδα για το κράτος. Τα έσοδα από τη φορολόγηση εισοδήματος στη χώρα μας κινούνται χαμηλότερα του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Και τούτο γιατί οι υψηλοί συντελεστές αυξάνουν το κίνητρο σε πολίτες να μην δηλώσουν το πραγματικό ύψος τους εισοδήματός τους.

Oι υπερβολικά υψηλοί φορολογικοί συντελεστές δεν μεταφράζονται σε ανάλογα έσοδα για το κράτος, αφού ενισχύουν το «κίνητρο» φοροαποφυγής και καθιστούν την Ελλάδα μη ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις.

Το φορολογικό σύστημα δεν ευνοεί, αλλά επιβαρύνει νέους και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Δεν τηρήθηκε η προνομοθετημένη δέσμευση για μείωση του αφορολογήτου από το 2020.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει τον ΦΠΑ στην οικοδομή για τρία χρόνια.

Οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν έναν πάγιο ετήσιο φόρο 650 ευρώ, εάν είναι ενεργοί για περισσότερο από μία πενταετία, ανεξάρτητα από το κέρδος τους.

Τα ζευγάρια έχουν περισσότερους φόρους σε σχέση με τα άλλα Κράτη-Μέλη, όταν μόνο ο ένας έχει μισθό, το ίδιο και σε νοικοκυριά με παιδιά Και αυτό παρά το υψηλό αφορολόγητο όριο (είναι το 10ο υψηλότερο στις 19 χώρες του ευρώ), το οποίο περιορίζει τη φορολογική βάση.

Τα χαμηλά εισοδήματα πληρώνουν μεγάλο βάρος σε ασφαλιστικές εισφορές - δεν ισχύει αφορολόγητο όριο, ενώ μερίδα των εισφορών που βαρύνει άμεσα τους εργαζομένους είναι σχετικά υψηλή. Αυτό κάτα τη γνώμη της Κομισιόν οδηγεί τους Έλληνες στην αυτοαπασχόληση, η οποία είναι δύο φορές υψηλότερη στην Ελλάδα από ό,τι στην Ευρωζώνη, (το ποσοστό έχει αρχίσει να περιορίζεται από το 2013).
εμφάνιση σχολίων