1
1
σχόλια
200
λέξεις
CULTURE
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Un Condor για τη Χιλή, του σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη. Δείτε το εδώ
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Νοεμβρίου 2019
«Με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Χιλή αυτόν τον καιρό και έχοντας την άποψη ότι τα κινηματογραφικά έργα αφού ολοκληρώσουν τους κύκλους προβολών που επιλέγουν οι δημιουργοί τους, πρέπει να καταλήγουν να είναι προσβάσιμα για όλους». Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Χιλή τις τελευταίες εβδομάδες, ώθησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Κολόζη να δημοσιεύσει προς ελεύθερη θέαση στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ του «Un Condor» (2015).
 

Ο Κοντρέρας αυτοεξορίστηκε στην Αγγλία, σε ηλικία 17 ετών, εξαιτίας της δικτατορίας του Πινοσέτ. Ο επαναπατρισμός του γίνεται μέσω ενός road trip στον πολυπρισματικό κόσμο της Χιλής  

Η κάμερα του σκηνοθέτη ακολουθεί τον Σέρχιο Κοντρέρας στο ταξίδι της επιστροφής του στη Χιλή, έπειτα από σχεδόν σαράντα χρόνια. Ο Κοντρέρας αυτοεξορίστηκε στην Αγγλία, σε ηλικία 17 ετών, εξαιτίας της δικτατορίας του Πινοσέτ. Ο επαναπατρισμός του γίνεται μέσω ενός road trip στον πολυπρισματικό κόσμο της Χιλής. Τον ακολουθούμε μέσα από αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να αντιληφθούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, καθώς αφηγείται την αιώνια ιστορία των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη μ' έναν νεαρό Χιλιανό
Χιλή: Η Σοπράνο που «έσπασε» την στρατιωτική σιωπή
VIDEO: «Στη Χιλή πρέπει να πάτε»
εμφάνιση σχολίων