0
1
σχόλια
336
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
#freekhalidajarrar. Η ακτιβίστρια για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συλλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια από την Ισραηλινή κατοχή
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
7 Νοεμβρίου 2019
Η επιφανής ακτιβίστρια, ηγετική φυσιογνωμία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), σθεναρός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Khalida Jarrar (Χάλιντα Τζαράρ), συνελήφθη από την Ισραηλινή κατοχή για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η Χάλιντα Τζαράρ είχε αφεθεί ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2019, μετά από 20 μήνες στις Ισραηλινές φυλακές, όπου βρισκόταν σε «διοικητική κράτηση» - δηλαδή μια μορφή φυλάκισης όπου ένα άτομο κρατείται χωρίς δίκη ή κατηγορία. Λίγες ημέρες πριν, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές εισέβαλαν ξανά στο σπίτι της στη Ραμάλα και την συνέλαβαν με την κατηγορία περί «τρομοκρατίας», αφού το Ισραήλ θεωρεί πως το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) είναι τρομοκρατική οργάνωση.  Η κόρη της Τζαράρ, Yafa, αναφέρει στο twitter της ότι έγινε επιδρομή στο σπίτι τους από 70 στρατιώτες και 12 οχήματα, την ώρα που κοιμόντουσαν.
 

Η είδηση για την τρίτη σύλληψη της Χάλιντα Τζαράρ κάνει το γύρο του κόσμου με το hashtag #freekhalidajarrar  

Από το 1998 η Τζαράρ απαγορεύεται να ταξιδέψει έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη στην Ιορδανία το 2010, αγωνίστηκε για μήνες σε δημόσια εκστρατεία πριν να καταφέρει τελικά να τη λάβει. Η ισραηλινή κατοχή επιχείρησε να την εκτοπίσει βίαια από το σπίτι της στην Ιεριχώ και το 2014, ενώ το 2015, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 14 μήνες για τις πολιτικές της δραστηριότητες.

Ο σύζυγος της, Γασσάν Τζαράρ, έχει συλληφθεί και αυτός κατ´ επανάληψη από την Ισραηλινή κατοχή και έχει περάσει συνολικά δέκα χρόνια στις φυλακές. Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις αυτές γίνονται πάντα με τη διαδικασία της «διοικητικής κράτησης», δηλαδή χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς δικαστική διαδικασία.

Η είδηση για την τρίτη σύλληψη της Χάλιντα κάνει το γύρο του κόσμου με το hashtag #freekhalidajarrar, όμως σύμφωνα με το Al Jezeera, επί του παρόντος υπάρχουν συνολικά επτά παλαιστίνιοι πολιτικοί φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές, οι πέντε από τους οποίους βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση.


Διαβάστε επίσης:
Ο αφανισμός των ακτιβιστών
«Η Παλαιστίνη δεν είναι προς πώληση»
εμφάνιση σχολίων