0
1
σχόλια
226
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
O Δημήτρης Παπαδημητρίου αγαπά την ποιητική επαναστατικότητα και αφιερώνεται στην αισθητική ελευθερία
 
DOCTV.GR
6 Νοεμβρίου 2019
Αιρετική ποίηση και μελωδίες αφιερωμένες στην αισθητική ελευθερία. Ο νέος ανατρεπτικός κύκλος τραγουδιών που παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου πάνω στην ανυπότακτη, αντισυμβατική και επαναστατική παγκόσμια ποίηση: Αριστοφάνης, Βιγιόν, Καβάφης, Καρυωτάκης, Κοροπούλης, Λαφόργκ, Παλαμάς, Σεφέρης, Σχινάς, Ώντεν, είναι μερικοί από τους ποιητές που ο συνθέτης μελοποιεί επιχειρώντας να φωτίσει τον «αιρετικό τους εαυτό».

Ο Μεγάλος Αιρετικός είναι το δεύτερο μέρος ενός κύκλου τραγουδιών, αφιερωμένου στην πνευματική, ηθική και αισθητική ελευθερία και ενίοτε στην ελευθεριότητα. Στην ποιητική επαναστατικότητα και ανυποταξία. Στην αμφισβήτηση.

«Ο τίτλος του κύκλου παρηχεί σκοπίμως και αυτός “αιρετικά”, τιμώντας αυτοσαρκαζόμενος και αντιστρόφως, δηλαδή σαρκάζοντας αυτοτιμώμενος (!) (εννοείται παιγνιωδώς...), όπως κάποιοι ξέρουν ότι θα άρεσε και στον ίδιο τον “Μεγάλο Ερωτικό” μας», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Το τραγούδια του πρώτου μέρους αυτής της ενότητας παρουσιάστηκαν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τον Φεβρουάριο του 2019. Τα τραγούδια του Δεύτερου Μέρους ερμηνεύουν η Βερόνικα Δαβάκη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης, με ένα σύνολο δέκα μουσικών.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση» που οργανώνει το Ελληνικό Σχέδιο με στόχο την υποστήριξη της σύγχρονης, πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασουλάς
Συνθέτης: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Φιλολογική επιμέλεια: Γιώργος Κοροπούλης
Ερμηνευτές: Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης


Info: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μεγάλος αιρετικός –2ο Μέρος, 22-23 Νοεμβρίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού, 107, Αθήνα. Εισιτ.: 5-12 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Νοέμβριος στη Στέγη
εμφάνιση σχολίων