0
1
σχόλια
315
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
[ΕΡΕΥΝΑ] Η ταινία προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος, σύμφωνα με την Κάπα Research
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Νοεμβρίου 2019
Τρεις στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη. Την ίδια στιγμή, το 70% των θεατών δείχνει κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.

Αυτά ανάμεσα σε άλλα αποκαλύπτει η έρευνα κοινής γνώμης της Κάπα Research για την ταινία Joker. Το ερωτηματολόγιο απάντησαν 302 άτομα, άνω των 15 ετών, που παρακολούθησαν την ταινία την ημέρα της πρεμιέρας της στην Ελλάδα. Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ίσως ότι η ταινία προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος. Τα ευρήματα είναι τα εξής:

– 8 στους 10 συμμετείχαν σε συζητήσεις με θέμα το Joker. Η ταινία άρεσε επίσης σε 8 από τους 10 που την είδαν
– 7 στους 10 κρίνουν ότι το Joker είναι κατάλληλο και για ανηλίκους. Το ίδιο ποσοστό δείχνει κατανόηση στον Joker και τις πράξεις του
– 2 στους 10 ταυτίζονται με τον κεντρικό ήρωα
– Το12% των θεατών θεωρούν την ταινία Joker επικίνδυνη
– Το 48%, χαρακτήρισαν τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα.
– Μόνο το 14% των θεατών δηλώνουν πως δεν ένιωσαν συναισθήματα κατά τη διάρκεια της ταινίας και πως έμειναν αδιάφοροι.

Η ταινία προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος. Συγκεκριμένα η ταινία επηρέασε αρνητικά την άποψη των θεατών για τα τηλεοπτικά κανάλια (ποσοστό 46%), το σύστημα δικαιοσύνης (43%), τις πολυεθνικές εταιρείες (39%), τον καπιταλισμό (37%), τους πολιτικούς (35%), την αστυνομία (33%)τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα (32%) και τη δημοκρατία (24%). Αντίθετα, η ταινία επηρέασε θετικά τους θεατές απέναντι στα άτομα με ψυχικές παθήσεις σε ποσοστό 51%.


Διαβάστε επίσης:
Φοβού τον Τζόκερ!
Το Μπρονξ πετάει αυγά στους «τουρίστες του Joker
εμφάνιση σχολίων