0
1
σχόλια
356
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το σχολείο που δεν κατάφερε να κλείσει η Χ. Αυγή σε πείσμα όλων, κλείνει τώρα η δημαρχία Μπακογιάννη. Καταγγελίες και αντιδράσεις
 
PRESS
1 Νοεμβρίου 2019
Για «ρατσιστική απόφαση, δώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής», κατηγορεί τη δημαρχία Μπακογιάννη η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Ρέππα, με αφορμή την απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο για την απόρριψη του αιτήματος λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

Το σχολείο αυτό λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2017 παρά την ενορχηστρωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως θυμίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η δολοφονική οργάνωση θέλησε το 2017 να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας δημιουργώντας ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στις γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων, βιαιοπραγώντας, σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντώντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τότε ο σύλλογος εκπαιδευτικών της περιοχής, ο σύλλογος γονέων του 144ου ΔΣ, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα μαζί με δεκάδες εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, αντιρατσιστικούς, αντιφασιστικούς συντονισμούς και πρωτοβουλίες, καλωσόρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, ακυρώνοντας τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής.
 

Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί, είναι άξιον απορίας το σκεπτικό με το οποίο η δημαρχία Μπακογιάννη απέρριψε τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου για τους μαθητές με καταγωγή από το Πακιστάν  

Να σημειωθεί δε πως ενώ η σχολική επιτροπή του δήμου της Αθήνας, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», κι ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση, με αιφνιδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής δήλωσε ότι το αποσύρει με αστήρικτες δικαιολογίες παρά το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα ίδια ακριβώς έγγραφα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου.

Ως άμεση αντίδραση στην απόφαση αυτή, καλείται σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 3/11, στις 12.30, στα γραφεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Αιόλου 47, 3ος όροφος με συμμετοχή συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, εργατικών σωματείων και συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συντονισμών και πρωτοβουλιών, για να απαιτηθεί να παραχωρηθεί ο χώρος για την εκπαίδευση των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας.
εμφάνιση σχολίων