0
1
σχόλια
512
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
24 ώρες ευτυχίας με το Klangforum Wien. 24 ώρες μαραθώνιος γεμάτος μουσική, προβολές συζητήσεις και sleepover, όλα με άξονα την ευτυχία στον σύγχρονο κόσμο και την οικονομία του σήμερα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
24 Οκτωβρίου 2019
Την εποχή του Αριστοτέλη, οικονομία σήμαινε καλή ζωή και δίκαιη κοινωνία. Σήμερα, μπορούμε να ζήσουμε χαρούμενοι μέσα στο σύγχρονο οικονομικό σύστημα; Εξερευνούμε το ερώτημα με έναν 24ωρο μαραθώνιο μουσικής και προβολών, συζητήσεις, συναυλίες, ταινίες animation και sleepover, όλα με άξονα τον προβληματισμό γύρω από την οικονομία, έτσι όπως διαμορφώνεται στην εποχή μας.

Η οικονομία είναι απλώς ένα εργαλείο αλλά έχει γίνει αυτοσκοπός. Το διεπιστημονικό πρότζεκτ «Happiness Machine: 24 ώρες ευτυχίας με το Klangforum Wien» ουσιαστικά περιστρέφεται γύρω από το εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο που προτείνει ο λέκτορας του Πανεπιστημίου της Βιέννης και συγγραφέας, Christian Felber, «Οικονομία για το Κοινό Καλό» (Economy of the Common Good), με την υπενθύμιση πως ο απώτερος στόχος της οικονομίας (θα έπρεπε να) είναι να υπηρετήσει το κοινό καλό.

Δέκα κινηματογραφίστριες και δέκα συνθέτριες από την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν δέκα ταινίες μικρού μήκους γύρω από την πιθανότητα ύπαρξης ενός νέου οικονομικού μοντέλου. Μέσα από ταινίες animation, συναυλίες, παραστάσεις και συζητήσεις, το διακεκριμένο και διεθνές μουσικό σύνολο, Klangforum Wien, που μετρά πάνω από 70 κυκλοφορίες αλλά και 2.000 συναυλίες σε κάθε μεριά της γης, μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη μουσική και, ταυτόχρονα, πυροδοτεί συζητήσεις μεταξύ μουσικών, ερμηνευτών, ομιλητών και καλεσμένων, γύρω από το μέλλον του Δυτικού Κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δράσεις με ελεύθερη είσοδο: Για τις ομιλίες η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν την εκδήλωση. Για το Sleepover οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται προκράτηση για 1 ή 2 άτομα, στο [email protected]. Και στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί δείπνο και πρωινό. Το πρόγραμμα είναι το εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ANIMATION

Η Οικονομία για το Κοινό Καλό
Εισαγωγή-Παρουσίαση: Χρήστος Καρράς, Sven Hartberger
Κωνσταντία Γουρζή: μουσική διεύθυνση
Peter Böhm & Markus Urban: σχεδιασμός ήχου
Martin Repka: προβολή ταινιών

Θα προβληθούν οι ταινίες: “The Flounder” (Elizabeth Hobbs/Carola Bauckholt), “Lickalike” (Rebecca Blöcher/Eva Reiter), “PANTOPOS” (Eni Brandner/Misato Mochizuki), “Music Box” (Joanna Kożuch/Ying Wang), “Bloomers” (Samantha Moore/Malin Bång), “Hierarchy Glitch” (Vessela Dantcheva/Electric Indigo), “The Happiness Machine” (Ana Nedeljković/Hanna Hartman), “Measuring the Distance” (Susi Jirkuff/Joanna Bailie), “Generator/ Operator” (Andrea Schneider/Μαριάνθη Παπαλεξανδρή-Αλεξανδρή), “Suggestion of Least Resistance” (Michelle Kranot/Iris ter Schiphorst)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ

Μουσική
Liza Lim: “Wild Winged One”
Anders Nyqvist: τρομπέτα

Απαγγελίες Κειμένων
Stéphane Hesse: Δυο λέξεις για το υπάρχον οικονομικό σύστημα (A word on the current economic system)
Christian Felber: 2030: Μια σύντομη διάλεξη (2030: A short lecture)

Μουσική
Clara Iannotta: “Il colore dell’ombra”


ΣΑΒΒΑΤΟ, 01:00
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -1, SLEEPOVER
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Morton Feldman: “For Philip Guston”
Ακουσματική μουσική
James Tenney: “Having never written a note for percussion”

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16:00
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΟΜΙΛΙΕΣ

Λίβελλος: Α΄ Μέρος (Diatribe. Part I)
Ομιλητές: Αντιγόνη Λυμπεράκη, Θεοδώρα Κοτσακά, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Γιώργος Παγουλάτος

ΣΑΒΒΑΤΟ, 17:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Georges Aperghis: “Situations, une convivialité musicale

ΣΑΒΒΑΤΟ, 19:00
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΟΜΙΛΙΕΣ

Λίβελλος: Β΄ Μέρος (Diatribe. Part II)
Ομιλητές: Αντιγόνη Λυμπεράκη, Θεοδώρα Κοτσακά, Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Γιώργος Παγουλάτος

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ludwig van Beethoven: “Diabelli-Variationen op. 120”
Hans Zender: “33 Veränderungen über 33 Veränderungen”
Joonas Ahonen: πιάνο


Info: Happiness Machine, 24 ώρες ευτυχίας με το Klangforum Wien, 1-2 Νοεμβρίου. Εισιτ.: 5-12 ευρώ και δράσεις με δωρεάν είσοδο.


Διαβάστε επίσης:
«Κοίτα πιο ψηλά από το ύψος σου»
Ίδρυμα Ωνάση: εργαστήρια για όλες τις ηλικίες
εμφάνιση σχολίων