0
2
σχόλια
528
λέξεις
IT LIST
Antetokounbros Academy: 100 αγόρια και κορίτσια από μη προνομιούχες περιοχές σε μια ομάδα. Δήλωσε συμμετοχή
 
DOCTV.GR
17 Οκτωβρίου 2019
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ANTETOKOUNBROS ACADEMY: Σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το μπάσκετ με την εκπαίδευση και την προπόνηση με την έμπνευση, 100 αγόρια και κορίτσια 12 έως 16 ετών που ζουν σε μη προνομιούχες περιοχές, εξελίσσονται, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και μαθαίνουν να αγωνίζονται μέσα και έξω από το γήπεδο, σαν μια ομάδα ενωμένη. Μια ομάδα που ενώνει διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες και φύλα. Δήλωσε συμμετοχή στην AntetokounBros Academy, εδώ. Υποβολή αιτήσεων έως 23.10.19.

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο δημιουργούν την AntetokounBros Academy για να δώσουν στα παιδιά ευκαιρίες και δυνατότητες που οι ίδιοι δεν είχαν στην ηλικία τους. Μέσα από το πρόγραμμα αναδεικνύονται γοητευτικές γειτονιές της Αθήνας που είχαν πάντοτε ταλέντα, αλλά δεν είχαν γήπεδα. Παιδιά και έφηβοι που μεγαλώνουν σε αυτές τις γειτονιές αποκτούν πολύτιμους συμμάχους γίνονται χρήσιμοι και υποστηρικτικοί συμπαίκτες, συμμαθητές και συνάνθρωποι στο γήπεδο, το σπίτι, το σχολείο, την κοινωνία.
 

«Κοίτα πιο ψηλά από το ύψος σου, πιο μακριά από τη γειτονιά σου»  


ΤΟ ΟΡΑΜΑ: Να γίνει η AntetokounBros Academy η αφετηρία για παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι AntetokounBros, όπως έχει δηλώσει ο Γιάννης, θα γίνουν πιο γνωστοί για την κοινωνική συνεισφορά της οικογένειας, παρά για τις επιτυχίες τους στο μπάσκετ. Θέλοντας να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, με προτεραιότητα την Ελλάδα και την Αφρική, το όραμα των αδελφών Αντετοκούνμπο είναι να δώσουν σε νέα παιδιά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν όταν μεγάλωναν. Πέρα από το μπάσκετ, που είναι ο λόγος και το σημείο αναφοράς αυτής της προσπάθειας, οι AntetokounBros πιστεύουν ότι μέσα από κοινωνικές δράσεις και διάφορες συνεργασίες, τα παιδιά θα λάβουν υγιή και ισχυρά ερεθίσματα που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν έναν ισορροπημένο χαρακτήρα, θα μάθουν να δουλεύουν σκληρά, θα γίνουν καλύτεροι συμπαίκτες και καλύτεροι άνθρωποι. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ, αλλά και στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινωνία.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ: Η AntetokounBros Academy στοχεύει πιο μακριά από το μπάσκετ. Στοχεύει στην αλληλεπίδραση, την ομαδικότητα και την προσωπική εξέλιξη. Πέρα από τις προπονήσεις, το Ίδρυμα Ωνάση δημιουργεί μια σειρά από εργαστήρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται στη Στέγη. Σε αυτά, παιδιά και έφηβοι αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να μιλούν μπροστά σε ευρύ κοινό, να διαπραγματεύονται και να διεκδικούν, αλλά και να αντιμετωπίζουν συμπεριφορές εκφοβισμού (bullying). Οι ομιλίες εστιάζουν σε θεματικές όπως η διαφορετικότητα και η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας μέσα στην κοινωνία.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ: Και δεν σταματάμε εκεί. Γιατί στο ταξίδι της AntetokounBros Academy υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διεκδικήσουν την υποτροφία “One of a Kind” του Ιδρύματος Ωνάση, για προπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, που χορηγείται για τη συνολική διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών. Τέσσερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά θερινά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία μαθητευόμενη προπονήτρια μπορεί να συμμετάσχει σε προπονητική ακαδημία μπάσκετ στο εξωτερικό. Ενώ, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλοι οι αθλητές και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.


Antetokounbros Academy. Μια συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση με την Nike και τον οργανισμό Eurohoops.
εμφάνιση σχολίων