1
1
σχόλια
191
λέξεις
IT LIST
Η διεθνής σχεδιάστρια μόδας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 χρόνων από καρκίνο
 
DOCTV.GR
14 Οκτωβρίου 2019
Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φοίτησε στο Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε το 1998. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Οι κολεξιόν της, επηρεασμένες από τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, έγιναν δεκτές από τον διεθνή Τύπο με διθυράμβους και της έδωσαν τον τίτλο του της βασίλισσας του «Grecian Chic» στιλ. Συνεργάστηκε με τον θρυλικό γαλλικό οίκο Vionnet, τον Renzo Rosso δημιουργό της Diesel για τον Only the Brave.

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας είχε σχεδιάσει τα κοστούμια των 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 ενώ ήταν δική της έμπνευση το φόρεμα της Bjork στην ίδια τελετή. Πρόσφατα δημιούργησε τις στολές της αεροπορικής εταιρείας Aegean, του Four Season στην Ελλάδα και λάνσαρε τη δική της σειρά κοσμημάτων.

εμφάνιση σχολίων