0
1
σχόλια
507
λέξεις
210
Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα γιορτάζει τα 24 της χρόνια με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προβολές κάτω από τ’ αστέρια
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Σεπτεμβρίου 2019
«Το μέλλον είναι το Τώρα;». Γύρω από αυτό το ερώτημα περιστρέφεται το πρόγραμμα της μεγαλύτερης ετήσιας εικαστικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, που επιστρέφει για 24η χρονιά σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της πόλης.

Η Art Athina 2019 θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Ωστόσο, η νέα θεματική της (Video), θα βρει στέγη κάτω από τα αστέρια, στην Αίγλη Ζαππείου -τον παλαιότερο θερινό κινηματογράφο της Αθήνας που λειτουργεί ακόμα. Τον Ιούνιο είχε προηγηθεί το Art Athina Summer Pop Up που φιλοξενήθηκε σε κτίριο της οδού Αιόλου και στο οποίο συμμετείχαν γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 36 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μεγάλη εικαστική γιορτή περιλαμβάνει επίσης επιλεγμένες προβολές video καλλιτεχνών, ομιλίες, περφόρμανς και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα της Art Athina 2019 διαμορφώνεται ως εξής:

Main: Η κυρίως έκθεση στους βασικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, όπου γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν τις προτάσεις τους.

Video: Βίντεο καλλιτεχνών επιλεγμένα από το Daata Editions, μια πλατφόρμα που αναθέτει βίντεο, ήχο, ποίηση και ιστοσελίδες σε μια νέα γενιά καλλιτεχνών που δουλεύουν με κινούμενη εικόνα και ήχο, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ καθώς και ανεξάρτητους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Την επιμέλεια υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina, Σταματία Δημητρακοπούλου. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο βράδυ της διοργάνωσης στον θερινό κινηματογράφο Αίγλη Ζαππείου.

Talks: Ομιλίες από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης- διευθυντές μουσείων, επιμελητές φουάρ, ιστορικούς τέχνης, όλοι προσκεκλημένοι της επιμελήτριας Κατερίνα Νίκου που υπογράφει το φετινό πρόγραμμα συζητήσεων της ArtAthina.

Live: Περφόρμανς από εικαστικούς καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί της Art Athina 2019. Την φετινή έκδοση επιμελείται η επίκουρη καθηγήτρια στο City University New York και συντονίστρια στο Raymond Pettibon Studio, Σωζήτα Γκουντούνα.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Το «Art Athina - We are the future» είναι σχεδιασμένο από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους. Αναπτύσσεται μέσα από 10 και πλέον πολυσυλλεκτικά workshops που εστιάζουν στη ζωγραφική, την doodle art, τις κατασκευές, το κολάζ το ψηφιδωτό, το παιχνίδι μυστηρίου και τη χαρακτική. Την υλοποίηση τους αναλαμβάνουν έμπειροι εικαστικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ερευνητές και πολιτιστικές ομάδες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι γκαλερί που συμμετέχουν στο κεντρικό πρόγραμμα της 24ης Art Athina είναι:
a.antonopoulou.art (Αθήνα), Agathi Kartalos (Αθήνα), Alibi Gallery (Αθήνα), Alma Contemporary Art Gallery (Αθήνα- Τρίκαλα), Anna Pappas Gallery (Μελβούρνη), Argo Gallery (Αθήνα), Αrt Appel Gallery (Aθήνα), Arusha Gallery (Σκωτία), Astrolavos Art Galleries (Αθήνα), Cheapart (Αθήνα), Citronne Gallery (Αθήνα-Πόρος), Crux Gallerie (Αθήνα), Donopoulos International Fine Arts (Θεσσαλονίκη), ekfrasi-yianna Grammatopoulou (Αθήνα), Eleftheria Tseliou Gallery (Αθήνα), Eleni Koroneou Gallery (Αθήνα), Epsilon Art Gallery (Λουτράκι), Evripides Art Gallery (Αθήνα), Gallery “7” (Αθήνα), Gallery Art Prisma (Πειραιάς), Gallery d’ Arte (Νιού Τζέρσεϊ), Genesis Gallery (Αθήνα), i-D Projectart (Αθήνα), Ikastikos Kiklos Sianti (Αθήνα), Ileana Tounta Contemporary Art Center (Αθήνα), Kalfayan Galleries (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), kaplanon5 art gallery (Αθήνα), Mihalarias Art (Αθήνα), Papatzikou Gallery


Ιnfo: Art Athina - We are the future, Σάββατο 14 - Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, Ζάππειον Μέγαρο.
εμφάνιση σχολίων