0
1
σχόλια
225
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Έσπασαν τα ισόβια. Προς αποφυλάκιση ο Κορκονέας που το 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια
 
PRESS
29 Ιουλίου 2019
Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε ομοφώνως το Μεικτό Ορκωτό Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο πρώην ειδικός φρουρός δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, και είναι αναμενόμενο να αποφυλακιστεί σύντομα.

Διαβάστε επίσης: PLAYER: Για τον Α. Γρηγορόπουλο

Ο Κορκονέας κηρύχθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί «ψυχικής ορμής και ασυνείδητης αμέλειας» ενώ δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για αλλαγή κατηγορητηρίου.

Επίσης το δικαστήριο έκρινε αθώο τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη ο οποίος εναι ελεύθερος από το 2012.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Διαβάστε επίσης: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ημέρα που δολοφόνησαν τον Αλέξη

«Προδιαγεγραμμένη ποινή μετά τη μεθόδευση που υπήρξε για αναβολή και σκανδαλώδη μεταχείριση που οπλίζει το χέρι τού επόμενου Κορκονέα».Αυτά ήταν τα λόγια της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη θέση της πολιτική αγωγής. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι θα ζητηθεί αναίρεση ποινής.


Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επ. Κοκρονέας στα Εξάρχεια, στην οδό Τζαβέλλα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Ακολούθησαν τα «Δεκεμβριανά» με πολυήμερες ταραχές και διαδηλώσεις στην Αθήνα. Κάθε χρόνο γίνονται πορείες στη μνήμη του, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ελληνικές πόλεις.
εμφάνιση σχολίων