1
1
σχόλια
327
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
17 Ιουλίου 2019
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Η τελετή αναγόρευσής του πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία και του Πρύτανη του ΑΠΘ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη.


Ο Μητροπολίτης που έχει εκφέρει πολλές φορές δημόσια έναν λόγο διχαστικό, ρατσιστικό και ομοφοβικό, και μάλιστα οργάνωσε αγρυπνία ενάντια στην «απαράδεκτη παρουσία ομοφυλόφιλων» στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Gay Pride, είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017. Ωστόσο η σχετική εκδήλωση είχε αναβληθεί τότε, καθώς προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από πολιτικές οργανώσεις, κόμματα και πολίτες.
 

Ο Μητροπολίτης επικαλούμενος τηλεφωνική επικοινωνία με έναν επιστήμονα του οποίου το όνομα «δεν συγκράτησε»,  έχει δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, μόνο η Γη

Τελικά ο σάλος ανάγκασε τότε το Αριστοτέλειο να αναβάλει την αγόρευση. Σε επιστολή τους, πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ είχαν πει: «Η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι προκλητική, και προσβάλλει την επιστημονική κοινότητα και τις ακαδημαϊκές αξίες του ΑΠΘ. Πάνω από όλα όμως δοκιμάζει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, οι οποίοι με αμηχανία βλέπουν το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας να τιμά αυθεντικούς εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.  Η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής του ΑΠΘ δεν είναι μόνο “ανώδυνο” θέμα δημοσίων σχέσεων, αλλά έχει και βαθιά πολιτικές προεκτάσεις. Πρόσφατα ο μητροπολίτης Άνθιμος, ως φιλόξενος οικοδεσπότης, δέχτηκε στο γραφείο του και περιέθαλψε πολιτικά τον υπόδικο πρόεδρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με τον οποίο “συζήτησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία”».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Μητροπολίτης επικαλούμενος τηλεφωνική επικοινωνία με έναν επιστήμονα του οποίου το όνομα «δεν συγκράτησε», έχει δηλώσει επίσης πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, μόνο η Γη (!).


Διαβάστε επίσης:
Ο Θεός δεν είναι μεγάλος
Ο Πάπας αποδέχεται τους γκέι
«Μόνο λευκοί, Χριστιανοί και στρέιτ»
εμφάνιση σχολίων