0
10
σχόλια
204
λέξεις
VISUALISM
Οι «Influencers» του Instagram συρρέουν στο μέρος της πυρηνικής καταστροφής για μια φωτογραφία
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
21 Ιουνίου 2019
Χάρη στη δημοτικότητα της τηλεοπτικής σειράς Chernobyl του καναλιού HBO με θέμα το ιστορικό πυρηνικό «ατύχημα» επί ρωσικού εδάφους, η διαδικτυακή κοινότητα του Instagram διεκδικεί το δικό της κομμάτι δημοσιότητας και ραδιενέργειας. Έτσι πολλοί Instagrammers πηγαίνουν στον τόπο της πυρηνικής καταστροφής και ποζάρουν, ακόμα και με ελάχιστα ρούχα, ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ακόλουθους. Οι παραγωγοί της σειρά αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση: «Σταματήστε να ποζάρετε στο Τσερνομπίλ!»…

Το Τσερνομπίλ, τόπος του πιο θανατηφόρου πυρηνικού ατυχήματος στην ιστορία, είναι πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι άνοιξαν την περιοχή στους τουρίστες πριν από μια δεκαετία, δηλώνοντας ότι οι επισκέψεις είναι ασφαλείς, παρόλο που οι περιηγήσεις ρυθμίζονται αυστηρά. Η τυπική επίσκεψη στο Τσερνομπίλ αρχίζει και τελειώνει με τη μέτρηση της ακτινοβολίας, ενώ υπάρχουν και πρόσθετα σημεία ελέγχου στο μέσο της περιήγησης, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ζώνης αποκλεισμού.


Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να αγγίζουν τίποτα –ούτε κατασκευές, ούτε φυτά– ενώ επίσης απαγορεύεται να κάθονται ή να τοποθετούν πράγματα στο έδαφος, αναφέρουν εκπρόσωποι του Chernobyl Tour, μα φυσικά αυτούς τους κανόνες δεν τους τηρούν όλοι.


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Τα social media αυξάνουν την μοναξιά
«Τα «social media σας προγραμματίζουν»
#MeToo
εμφάνιση σχολίων