0
1
σχόλια
326
λέξεις
210
Το Μουσείο γιορτάζει ανοίγοντας την υπόγεια ανασκαφή του αλλά και με εκδηλώσεις με ελευθ. είσοδο
 
DOCTV.GR
13 Ιουνίου 2019
20 Ιουνίου 2019. Το Μουσείο της Ακρόπολης, κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Μετά από 14.500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο συνεχίζει, γιορτάζοντας με συναυλίες, εκθέσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο. Η 4.000 τ.μ. ανασκαφή κάτω από το κτίριο του μουσείου ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη. Πλέον ενσωματώνεται στους εκθεσιακούς χώρους και μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε.

Στις 10 Ιουνίου, το Μουσείο θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο ( 8 μ.μ. - 12 τα μεσάνυχτα) και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα εορτασμού για τα 10 χρόνια του Μουσείου είναι το εξής:

Περιοδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης». 11 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου. Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ισόγειο. Είσοδος δωρεάν

Διάλεξη «Τα αληθινά χρώματα των γλυπτών του Παρθενώνα: αποδείξεις από ίχνη αυθεντικής πολυχρωμίας και η ερμηνεία τους». Ο Ιταλός καθηγητής Giovanni Verri σε μια διάλεξη για την πολυχρωμία των γλυπτών του Παρθενώνα που αποτελεί αντικείμενο έντονης ακαδημαϊκής έρευνας και ο δημόσιος διάλογος πάνω στο θέμα αυτό συνεχίζεται εδώ και δύο αιώνες μέχρι σήμερα. Πέμπτη 13 Ιουνίου, 7 μ.μ. Αμφιθέατρο (ισόγειο). Είσοδος δωρεάν

Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος – Ορχηστρικά: Μια ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με οκταμελή ορχήστρα από διακεκριμένους Έλληνες σολίστ. Θα ακουστούν γνωστά μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη και Μάνου Χατζηδάκη. Τετάρτη19 Ιουνίου 2019, 9 μ.μ., προαύλιο του Μουσείου.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, η ανασκαφή θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου. Πρόκειται για ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις.


Διαβάστε επίσης:
Nat Geo: Πως κλάπηκαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα
ΓΚΑΛΕΡΙ: Η Ακρόπολη στα ’60s
Επίσκεψη σε μουσείο με συνταγή γιατρού
εμφάνιση σχολίων