0
2
σχόλια
211
λέξεις
ΖΗΝ
Τέσσερις βάρκες φιλοτεχνήθηκαν, γέμισαν βιβλία και μεταφέρον το οικολογικού τους μήνυμα στις παραλίες του νησιού
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
5 Ιουνίου 2019
Αν κάνουμε διακοπές στην Κίμωλο, δεν θα χρειαστεί να κουβαλήσουμε μαζί μας βιβλία. Διότι τέσσερις βαρκούλες-βιβλιοθήκες, μας περιμένουν γεμάτες χάρτινους θησαυρούς σε ισάριθμα μέρη του νησιού.

Οι βάρκες-βιβλιοθήκες στέκουν όρθιες και γεμάτες βιβλία στο λιμάνι του νησιού, την Ψάθη και στις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα. Ουσιαστικά είναι επεκτάσεις της Ανοιχτής Δανειστικής Βιβλιοθήκης της Κιμώλου, που δανείζει βιβλία χωρίς διαδικασίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Καθεμία από αυτές είναι διακοσμημένη με ένα διαφορετικό σχέδιο, που μεταφέρει ένα ζωτικής σημασίας μήνυμα για τον πλανήτη μας: τη σπουδαιότητα του να μειωθούν τα πλαστικά μίας χρήσης και την αναγκαιότητα του να προστατευτούν οι θάλασσες. Και ο καθένας μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και να το επιστρέψει, είτε στις βάρκες-βιβλιοθήκες είτε σε κάποια από τις υπόλοιπες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στο νησί.


Όλες οι βάρκες φιλοτεχνήθηκαν από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου. Το έργο είναι δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Α. Κ. Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος Sea Change Greek Islands, που περιλαμβάνει από καθαρισμούς ακτών, μέχρι εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες, όλα με σκοπό την προστασία της πολύτιμης θάλασσας.


Διαβάστε επίσης:
Βιβλιοθήκη από τα σκουπίδια
ΓΚΑΛΕΡΙ: Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες παντού
DIY: Πώς να στήσεις μια pop-up βιβλιοθήκη
ΦΩΤΟ: Οι ωραιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου 
εμφάνιση σχολίων