0
4
σχόλια
224
λέξεις
210
Γνωρίζουμε την ιστορία του εμβληματικού ξενοδοχείου της πόλης μέσα από ξεναγήσεις και μια μεγάλη έκθεση
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
30 Μαΐου 2019
Απρίλιος του 1963. Το Hilton της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του. Εξελίσσεται γρήγορα σε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ γίνεται και αρχιτεκτονικό σύμβολο. Ο Γιάννης Μόραλης αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του στην πρόσοψη του ξενοδοχείου με μια χαρακτηριστική τοιχογραφία.

«Συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι είναι το ωραιότερο Hilton του κόσμου» λέει για ο Hilton της Αθήνας ο Κόνραντ Χίλτον στα εγκαίνια. Και καθώς περνούν τα χρόνια, το ξενοδοχείο εξελίσσεται και «ντύνεται» με έργα σημαντικών ελλήνων ζωγράφων.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton γιορτάζει 100 χρόνια λειτουργίας με εκδηλώσεις σε όλα τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Με αφορμή αυτή την επέτειο, το Hilton Αθηνών παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια έκθεση που μας ξεναγεί σε όλη την ιστορία της γέννησης και της ζωής του ξενοδοχείου, αναδεικνύοντας τη σύνδεσή του με τη νεότερη Ελλάδα (η επιμέλεια είναι της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά).


Παράλληλα μπορούμε να περιηγηθούμε στο ξενοδοχείο και να δούμε όλα τα έργα των σημαντικών εικαστικών που άφησαν τη σφραγίδα τους. Οι «θησαυροί» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, της Χρύσας, του Γιώργου Λάππα, της Αφροδίτης Λίττη, των Παύλου και Θεόδωρου Στάμου, είναι όλοι εδώ. Η ξενάγηση πραγματοποιείται με ραντεβού και διαρκεί 1 ώρα.


Info: 100 Χρόνια Hilton. Ξεναγήσεις 22 ευρώ το άτομο, περιλαμβάνεται ποτό και σνακ στο Aethrion. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210-7281.000
εμφάνιση σχολίων