0
1
σχόλια
280
λέξεις
210
Μία ημέρα με επίκεντρο τον άνθρωπο, στο Μουσείο Μπενάκη. Το DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
DOCTV.GR
5 Μαΐου 2019
Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και πλέον αποτελεί μια ετήσια εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες και ερευνητές από όλο τον κόσμο ενώ μεταξύ άλλων, έχουν συμμετάσχει οι Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin. Πλέον τα TED διοργανώνονται τοπικά σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Στην Ελλάδα, το TEDxPanteionUniversity είναι μέχρι στιγμής το μόνο TEDx με κοινωνικό προσανατολισμό και η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming.

Ο «Smupid» Άνθρωπος; Το TEDxPanteionUniversity, αποτελεί πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων των διαφόρων τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου. Το θέμα της 4ης διοργάνωσης «ξετυλίγεται υπό τον γενικό τίτλο The Age of Smupid και στρέφει το ενδιαφέρον στον πυρήνα και τη θέση του σύγχρονου ανθρώπου, που δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του πιο έξυπνος και ταυτόχρονα πιο “χαζός”. Ο όρος Smupid προκύπτει από τις λέξεις Smart και Stupid οι οποίες ενώνονται σε μια νέα λέξη που περιγράφει τον «χαζοέξυπνο» άνθρωπο του σήμερα».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους με ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου, ενώ αντί αντιτίμου προσφέρεται βοήθεια σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό ή κάποια κοινωνική δράση. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ για τις ομιλίες θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με το HandsUp, καθ' όλη τη διάρκεια του event, ενώ θα υπάρχει και live streaming.

Φέτος το TEDxPanteionUniversity εγκαινιάζει και την καμπάνια Making Ideas Happen, η οποία συνοδεύεται από μια σειρά κοινωνικών δράσεων για θέματα που μας αφορούν όλους.


Info: “The Age of Smupid”, TEDxPanteionUniversity, αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138. Σάββατο 11 Μαΐου 2019.
εμφάνιση σχολίων