0
1
σχόλια
247
λέξεις
210
Ένα εργαστήριο για παιδιά και τους γονείς τους, με τη μορφή μιας μεγάλης βόλτας
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Απριλίου 2019
Πόσο έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για να αναγνωρίζουμε και να ζούμε την ομορφιά της πόλης στην οποία ζούμε; Τι ιστορίες μας λέει η Αθήνα όταν «κόβουμε ταχύτητα» και την παρατηρούμε; Ένα εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών και τους γονείς τους, με τη μορφή μιας μεγάλης βόλτας, ρίχνει φως στις κρυμμένες ομορφιές και τις γειτονιές που ίσως προσπερνάμε στα τυφλά κάθε μέρα.

Τι θα αλλάζαμε αν ξαναφτιάχναμε την πόλη μας; Ποιες οι ανάγκες των ανθρώπων μέσα στον αστικό ιστό και πώς θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν; Ερωτήματα αρχιτεκτονικά αλλά κατά βάθος ανθρωποκεντρικά, σαν αυτά που θέτει η αρχιτεκτονική, καλούμαστε να απαντήσουμε κι εμείς. Περιδιαβαίνουμε στου Ψυρρή, στο Μοναστηράκι και στο Σύνταγμα, καταγράφουμε τα στοιχεία που μας κάνουν εντύπωση με σημειώσεις, φωτογραφίες ή σκίτσα και στη συνέχεια, μαζί με μια επιλεγμένη ομάδα αρχιτεκτόνων, εκπαιδευτικών και μηχανικών, θα δώσουμε σάρκα και οστά στις ιδέες μας, κατασκευάζοντας σε μακέτες τις δικές μας προτάσεις με σκοπό να φτιάξουμε την πόλη που ονειρευόμαστε.

Σε κάθε γειτονιά αφιερώνονται δύο δίωρες συναντήσεις. Μπορούμε να εξερευνήσουμε είτε μόνο μία γειτονιά είτε και τις δύο. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο συναντήσεις, διάρκειας δύο ωρών κάθε φορά. Τα σημεία συνάντησης των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη των εργαστηρίων.

Info: Τι μυστικά κρύβει η πόλη;, 11 Μαΐου – 8 Ιουνίου. Για παιδιά 5 έως 8 ετών και τους γονείς τους. 10€ για κάθε παιδί και 10€ για κάθε ενήλικα (και για τις 2 συναντήσεις ανά γειτονιά).
εμφάνιση σχολίων