0
1
σχόλια
423
λέξεις
210
Το Arc For Dance Festival φέρνει 8 νέες παραστάσεις σύγχρονου χορού –οι 5 από αυτές σε παγκόσμια πρεμιέρα– στην Αθήνα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Απριλίου 2019
Ποιος είναι ο ήχος της ψηφιακής πραγματικότητας και πώς διαχέεται στον φυσικό κόσμο μέσα από τα σώματα; Πώς «ακούει» ο χορός τον κόσμο; Με ποιους τρόπους διευρύνει τον τρόπο που συν-αισθανόμαστε; Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το 11ο Arc For Dance Festival. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού επιστρέφει με 8 νέες παραστάσεις σύγχρονου χορού αλλά και παράλληλες δράσεις, με ελεύθερη είσοδο. Οι 5 από αυτές τις παραστάσεις κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην Αθήνα, στο Θέατρο Κιβωτός.

Το 11ο ARC συντονίζεται στον «θόρυβο» που παράγει ο χορός καθώς συνθέτει τη δική του γλώσσα, τους ρυθμούς, τις χροιές και εντάσεις της. Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Σοφία Μαυραγάνη, Ξένια Κογχυλάκη, Fouad Boussouf (Μαρόκο-Γαλλία), Στέφανος Μπίζας, Φώτης Νικολάου (Κύπρος), Ιωάννα Αντώναρου & Νατάσα Σαραντοπούλου, Flora Detraz (Company cie PLI /Πορτογαλία-Γαλλία).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
23 Μαΐου 2019:
 “Evil Unicorns”, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, GR ΠΡΕΜΙΕΡΑ “Afterwords”,  ΣΟΦΙΑ  ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ  /GR ΠΡΕΜΙΕΡΑ
24 Μαΐου 2019: “JunkDance”,  ΞΕΝΙΑ ΚΟΓΧΥΛΑΚΗ, GR ΠΡΕΜΙΕΡΑ “NASS”, COMPANY MASSALA/ FRANCE
25 Μαΐου 2019: “The Playground”, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ , GREECE- DENMARK ΠΡΕΜΙΕΡΑ “ΤΑΜΑΤΑ” _ ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,CYPRUS
26 Μαΐου 2019: It’s better in the bahamas, ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ- ΝΑΤΑΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, GR ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ‘MUYTE MAKER’, COMPANY FLORA DETRAZ (COMPANY CIE PLI) , PORTUGAL- FRANCE

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
4 και 5 Μαΐου 2019:
P ΑRC dialogues. Oι χορογράφοι Σοφία Μαυραγάνη, Φώτης Νικολάου, Fouad Boussouf και Flora Détraz αποκαλύπτουν την “πρώτη ύλη” του έργου τους και τις επιρροές τους μέσα από προβολή βίντεο και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό που συντονίζει η Χρυσάνθη Μπαδέκα.
10, 11 και 12 Μαΐου 2019: ARC hood. Στο πλαίσιο της δράσης που φέρνει τον χορό στις γειτονιές, στους πεζοδρόμους, στις πλατείες, στον δημόσιο και κοινό χώρο της πόλης, οι Satchie Noro και Silvain Ohl παρουσιάζουν τη δημιουργία τους Origami.
18 και 19 Μαΐου 2019: ARC prime movers. Νέοι δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και την ιδιαίτερη κινητική τους γλώσσα, και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία πεδίου σε επαφή με ένα ευρύ, διεθνές κοινό.
23, 24, 25 και 26 Μαΐου 2019: ARC loop. Η Despina Lloyd Goula παρουσιάζει μια λούπα κάθετων χορευτικών συμβάντων (vertical dance) έξω και γύρω από τον χώρο των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ και σε οργανική συνάφεια με τα έργα του.
25 και 26 Μαΐου 2019: ARC flow. Ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) των παραστάσεων του κεντρικού πυρήνα του φεστιβάλ το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.
23 και 24 Μαΐου 2019: ARC hothouses. Επιμορφωτικά workshops για επαγγελματίες του χορού με εστίαση στις εξελίξεις των χορευτικών τεχνικών, τις διεθνείς τάσεις και τα νέα χορευτικά ιδιώματα.


Info: Arc For Dance Festival,  23, 24, 25 & 26 Μαΐου, ΘέατροΚιβωτός. Είσοδος δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων