0
1
σχόλια
544
λέξεις
CULTURE
Επιλεγμένες από τους docers
 
DOCTV TEAM
12 Απριλίου 2019
For Ever More Images? #Στέγη #Διαδραστικό: Πώς θα παρουσιάζαμε καλύτερα την ανθρωπότητα στους γαλαξίες; Δεκαετίες μετά τα πρώτα Voyager που πήγαν στο διάστημα γεμάτα ήχους, εικόνες και επιτεύγματα από τον πλανήτη γη, το πρότζεκτ For Ever More Images? μας καλεί να αναρωτηθούμε ποιες εικόνες του 21ου αιώνα. Μια έκθεση, μια διαδραστική κυβερνομηχανή που κατασκευάζει χρονοκάψουλες, καθώς και μια σειρά διαλέξεων και εργαστηρίων, συμπληρώνουν το project. Info: For Ever More Images?, έως 22 Απριλίου.

Comicdoc Con 2019 #Κόμιξ #Φεστιβάλ: To τριήμερο φεστιβάλ των κόμικς ανοίγει τις πύλες του. Η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνουν και φέτος την ετήσια γιορτή των κόμιξ. Εδώ ενημερωνόμαστε για νέες και παλιές εκδόσεις αλλά και ανακαλύπτουμε θησαυρούς από το bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών. Επίσης, παρακολουθούμε workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, προβολές, παιδικό πρόγραμμα, σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμιξ μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, και φυσικά τα βραβεία Comicdom Awards αλλά και τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay -τον εθνικό προκριματικό για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που θα γίνει στο Λονδίνο. Info: Comicdom Con Athens, 19 - 21 Απριλίου.

Verner Herzog – Προβολές Ταινιών #Στέγη #Goethe: 7 ταινίες του από όλο το φάσμα της φιλμογραφίας του επιδραστικού γερμανού σκηνοθέτη, μας περιμένουν στη Στέγη και στο ινστιτούτο Γκαίτε, λίγο πριν την επίσκεψή του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 15 Απριλίου. Ταινίες και ντοκιμαντέρ όπως Το αίνιγμα του Κάσπαρ Χάουζερ, Καμπάνες από τα Βάθη, Μέσα στην Κόλαση, μας περιμένουν με ελεύθερη είσοδο με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση. Info: Verner Herzog – Προβολές, 11-13 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας  #Έκθεση #Ωδείο Αθηνών: 24 διεθνείς καλλιτέχνες διεισδύουν σε διαφορετικές πλευρές της τρέχουσας πολιτικής δυσαρέσκειας. Η έκθεση καταγράφει και εξετάζει την διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς του σήμερα και φιλοδοξεί να ενθαρρύνει όλους μας να απορρίψουμε την πολιτική απάθεια και να πιστέψουμε στην αφύπνιση του κάθε ατόμου ξεχωριστά αλλά και στη συλλογική ισχύ. Info: Anatomy of Political Melancholy II, Ωδείο Αθηνών, έως 13 Απριλίου.

Η Αθήνα χορεύει #Παγκόσμια Ημέρα Χορού #Λυρική #ΚΠΙΣΝ: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2019, με κάθε είδους χορό για όλους κι ένα μεγάλο πάρτι. Ανοιχτά μαθήματα μπαλέτου, σάλσα, φλαμένκο, τανγκό, καποέιρα, ελληνικοί χοροί, προβολές, αυτοσχεδιασμοί και παρουσιάσεις από ομάδες χορού, μας περιμένουν στο πάρκο από το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει τρία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι, στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Αμέσως μετά, ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι στην Αγορά μας περιμένει όλους. Info: Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο Πάρκο, 21 Απριλίου.

Τέχνη από την Ιαπωνία του 19ου αιώνα #Ukiyo-e #Πινακοθήκη Αθηνών: Οι σημαντικοί ιάπωνες καλλιτέχνες του 19ου αιώνα επηρέασαν την καλλιτεχνική έκφραση παγκοσμίως, σε μια μεγάλη έκθεση. Στα 68 εκθέματα περιλαμβάνονται έγχρωμες ξυλογραφίες μεγάλων εκπροσώπων του Ukiyo-e, του σημαντικότερου ιστορικά καλλιτεχνικού ρεύματος της Ιαπωνίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα δασκάλων του είδους (Utamaro, Hiroshighe, Kunisada, Kiyonaga) των οποίων η επιρροή είναι ευδιάκριτη σε έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως οι Βαν Γκογκ, Μανέ, Λωτρέκ. Στην έκθεση μπορούμε να δούμε επίσης δημιουργίες του «πατέρα» των σημερινών Manga, Katsushika Hokusai καθώς και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων του έλληνα Λευκάδιου Χερν. Info: Η Ιαπωνία και το Βιβλίο, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου, έως 3 Μαΐου.
 

Διαβάστε επίσης:
Άνοιξη στη Στέγη
Τα 9 μουσικά φεστιβάλ της χρονιάς
εμφάνιση σχολίων