0
1
σχόλια
211
λέξεις
210
Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Αθήνας, δημόσια και ιδιωτικά, ανοίγουν για δύο ημέρες τις πόρτες τους
 
DOCTV.GR
27 Μαρτίου 2019
Open House σημαίνει ότι για ένα διήμερο η Αθήνα γίνεται ένα μεγάλο μουσείο αρχιτεκτονικής που μας καλεί προς εξερεύνηση. Η ιδέα είναι απλή: κάθε χρόνο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Οι εθελοντές του Open House, στην πλειοψηφία τους αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής, περιμένουν να μας ξεναγήσουν και να μας μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε κτίριο και τη δημιουργία του.

Στη φετινή λίστα περιλαμβάνονται κτίρια όπως: η αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Μέγαρο Μουσικής, η πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, το Δημαρχείο Αθηνών, κ.ά. Για να συμμετέχουμε στις ξεναγήσεις βρίσκουμε στο πρόγραμμα το κτίριο που μας ενδιαφέρει και πάμε εκεί την ημέρα και ώρα που λέει το πρόγραμμα.

Ο θεσμός έχει σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής και είναι διεθνής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Στην Αθήνα πραγματοποιείται για έκτη χρονιά. Μπορείτε να δείτε όλα τα κτίρια που συμμετέχουν εδώ.
 

Info: Open House Athens, 6-7 Απριλίου 2017, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Είσοδος δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων