0
1
σχόλια
207
λέξεις
TECH
H πρόκληση που καθαρίζει τον πλανήτη με τη βοήθεια όλων μας
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
18 Μαρτίου 2019
Το διαδίκτυο κατακλύζεται από προκλήσεις που συχνά έχουν καλό σκοπό (όπως το IceBucket Challenge), και άλλες φορές έχουν ως άξονα την ανθρώπινη βλακεία (όπως η πρόκληση Tide Pod που μας προκαλεί να φάμε μια ταμπλέτα με απορρυπαντικό πλυντηρίου).

Η τελευταία πρόκληση έχει οικολογικό χαρακτήρα και φιλοδοξεί να κάνει τον πλανήτη μας λίγο πιο καθαρό. Το Trashtag Challenge, μας προκαλεί να βγούμε έξω και να μαζέψουμε ότι σκουπίδι βρούμε μπροστά μας. Αρκεί να βρούμε μια περιοχή γεμάτη απορρίμματα (μια βρώμικη παραλία, έναν ξεχειλισμένο κάδο ή ένα πάρκο με σκουπίδια), να το καθαρίσουμε και να δημοσιεύσουμε στις ιστοσελίδες μας στα social media φωτογραφίες το «πριν» και το «μετά», χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.

Η συγκεκριμένη πρόκληση δεν είναι νέα: ξεκίνησε το 2015, όταν η εταιρία UCO, που κατασκευάζει εξοπλισμό για υπαίθριες δραστηριότητες, άρχισε το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016. Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό, ξεχάστηκε. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η πρωτοβουλία άρχισε πάλι να εξαπλώνεται, με εκατοντάδες χρήστες σε Twitter, Instagram και Reddit να μαζεύουν τα σκουπίδια που βρίσκουν και να προσκαλούν κι άλλους να κάνουν το ίδιο. Η ιδέα εξαπλώνεται σαν φωτιά και ελπίζουμε να μας γίνει συνήθεια.
εμφάνιση σχολίων