0
4
σχόλια
271
λέξεις
210
Το αυθεντικό βιετναμέζικο της Αθήνας -κι ένας δράκος πάνω από τα κεφάλια μας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Μαρτίου 2019
Η κυρία Phú Man Chú που ξεφύτρωσε στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχει σχέση με τον σατανικό επιστήμονα του Sax Rohmer, Fu Manchu. Αντιθέτως είναι φιλόξενη και μοιράζεται τα νόστιμα πιάτα της.

O δημιουργός των Guru Bar και Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, φέρνει την αυθεντική βιετναμέζικη κουζίνα στην πόλη, στο εστιατόριο Madame Phú Man Chú. Η ιδέα γεννήθηκε όταν συναντήθηκε με τον Γάλλο αρχιτέκτονα Luc Lejeune και τον Βιετναμέζο μάγειρα Vu Dinh Hung. Μαζί, αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για τις γεύσεις του Βιετνάμ αλλά και να τις εξελίξουν.

Με άξονα την γαστρονομική παράδοση του Βιετνάμ, το μενού περιλαμβάνει υλικά και τρόπους της Μεσογείου, ενσωματωμένα «ειρηνικά» στις γεύσεις και τις μυρωδιές του. Αρωματικές σούπες, βιετναμέζικα spring rolls, ραβιόλια ρυζιού με χοιρινό και μανιτάρια, τραγανές κρέπες από ρυζάλευρο με φύτρες φασολιών και γαρίδες, πικάντικα σουβλάκια από λεπτά φιλέτα μοσχαριού, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα.


Ποια είναι η μούσα πίσω από το όνομα του μαγαζιού;  Μια γλυκιά κυρία που μένει ακριβώς από πάνω, η οποία πάει κι έρχεται με ένα πολύχρωμο τσεμπέρι στο κεφάλι της και τα χέρια φορτωμένα σακούλες. Βγάζει μια αίσθηση κατασκόπου, θα μπορούσε να είναι μια σούπερ γιαγιά που η τσάντα της να κρύβει τεράστια και σημαντικά μυστικά. Με αυτή τη σκέψη την έκαναν σήμα του εστιατορίου αλλά και φίλη. Η ίδια περνάει συχνά-πυκνά να πει μια καλησπέρα.

Το ντεκόρ μας τηλεμεταφέρει κατευθείαν στην Ασία, μέσα από τα μεταξωτά πολύχρωμα φαναράκια του που κρέμονται στον αέρα και κυρίως τον μεγάλο χάρτινο δράκο που διασχίζει τον χώρο πάνω από τα κεφάλια μας.


Info: Madame Phú Man Chú, Σκουλενίου 4 και Πραξιτέλους, Αθήνα.
εμφάνιση σχολίων