0
1
σχόλια
199
λέξεις
210
To τριήμερο φεστιβάλ των κόμικς ανοίγει τις πύλες του και μας περιμένει
 
DOCTV.GR
26 Φεβρουαρίου 2019
Ο πολύχρωμος κόσμος των χάρτινων ηρώων ξετυλίγεται σε ένα φεστιβάλ που άλλαξε για πάντα την εγχώρια σκηνή. Η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνουν και φέτος την ετήσια γιορτή των κόμιξ.

Εδώ ενημερωνόμαστε  για νέες και παλιές εκδόσεις αλλά και ανακαλύπτουμε θησαυρούς από το bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών. Επίσης, παρακολουθούμε workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, προβολές, παιδικό πρόγραμμα, σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμιξ μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, και φυσικά τα βραβεία Comicdom Awards.

Οι πρώτοι καλεσμένοι της φετινής διοργάνωσης είναι:
- Ο Ισπανός Raul Allen (σχεδιαστής τίτλων, όπως THE IMMORTAL IRON FIST, SECRET AVENGERS και HAWKEYE.
- Ο Βρετανός Dan Watters (συγγραφέας των ASSASSIN’S CREED, LIMBO και THE SHADOW).
- Η  Ισπανίδα Patricia Martín (σχεδιάστρια, illustrator και letterer σε τίτλους, όπως WONDER WOMAN, BLOODSHOT REBORN και NINJAK).
- Ο Ιταλός σχεδιαστής Stefano Zanchi με συμμετοχές –μεταξύ άλλων– σε δεκάδες τεύχη του ιστορικού τίτλου TOPOLINO, καθώς και στη μίνι σειρά DONALD QUEST.

Τιμώμενoς Έλληνας καλλιτέχνης φέτος είναι ο Tasmar - cartoonist, ο οποίος φιλοτέχνησε και το επίσημο εικαστικό της φετινής διοργάνωσης.


Info: Comicdom Con Athens, 19 - 21 Απριλίου, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
εμφάνιση σχολίων