0
1
σχόλια
162
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τι γίνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν μια περιοχή θεωρείται τσιφλίκι;
 
DOCTV.GR
18 Φεβρουαρίου 2019
Ο 34χρονος Νιγηριανός Εμπουκά, πατέρας δύο παιδιών, βρήκε το θάνατο ανεξήγητα στη διάρκεια προσαγωγής του στο πολυσυζητημένο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας στις 8 Φεβρουαρίου. Η είδηση έγινε γνωστή καθυστερημένα και αναδείχθηκε από την Ένωση Αφρικανίδων Γυναικών και την σελίδα της στο facebook.

Από το 1999 ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωνε συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΑΤ Ομόνοιας το οποίο βλέπουμε στην ειδησεογραφία για: κακομεταχείριση, βασανισμούς και κλοπές σε βάρος κρατουμένων, εξευτελισμούς, ανεξήγητους θανάτους και προσαγωγές παιδιών.

Να υπερθεματίσουμε βέβαια λέγοντας ότι παράλληλα η περιοχή μαστίζεται από την ανομία: ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, πορνεία ανηλίκων, μαυραγορίτες και μια κατάσταση εκτός ελέγχου στο κέντρο της πόλης που μαράζωσε τη ζωή, το εμπόριο, τις τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλες επενδύσεις, τις ίδιες δεκαετίες.

Παρόλο που οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η κατάσταση παραμένει ίδια ενώ η φήμη του έχει απασχολήσει και τη Βουλή -τα μέλη της οποίας φαίνεται να μην έχουν περπατήσει στο κέντρο της πόλης ή να ζουν σε άλλη χώρα.
εμφάνιση σχολίων