1
1
σχόλια
215
λέξεις
VIDEO
Το ντοκιμαντέρ του Κων/νου Καραμαγκιώλη μας ξεναγεί στην Σέριφο μέσα από τα μάτια των σύγχρονων ηρώων της
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
8 Μαΐου 2019
«Με αυτό το ντοκιμαντέρ έμαθα να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και να τους φοβάμαι λιγότερο. Έκτοτε όλα είναι καλύτερα γιατί οι άνθρωποι μου ανοίγονται με μεγαλύτερη ευκολία και ακούν την κριτική μου χωρίς να παρεξηγούν τα λόγια μου. Νομίζω η τέχνη που κάνω προσπαθεί να με κάνει να γίνω όσο πιο ελεύθερος και αυτάρκης συναισθηματικά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος».

To ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Καραμαγκιώλη μοιάζει με παραμύθι και ξεδιπλώνει τους μύθους και την ιστορία της Σερίφου μέσα από τα μάτια του Περσέα Λ., ενός 25χρονου ελληνογάλλου που επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί των προγόνων του.

Στην πορεία του ταξιδιού του, ο Περσέας Λ. δεν θα συναντήσει την Ελλάδα που είχε ακούσει και είχε φανταστεί. Τέσσερις «σιδερένιοι» άνθρωποι, ο Λεονάρντο, ο Αντώνης Μουστάκιας, ο Γιάννης με το μπαρ και ο μικρός Κουρπρίτ αφού οι συγκυρίες τους καταστήσουν ταξιδευτές, θα βρεθούν στο νησί της Σερίφου ως μόνιμοι κάτοικοι δίνοντας καίριες απαντήσεις στα ερωτήματα του νεαρού Περσέα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμαγκιώλης είναι σκηνοθέτης, γνωστός για την ταινία μικρού μήκους Sphinx (2013) η οποία έλαβε μέρος σε 15 διεθνή φεστιβάλ (ανάμεσά τους τα φεστιβάλ κινηματογράφου Λος Άντζελες, Κωνσταντινούπολης, Δράμας και οι Νύχτες Πρεμιέρας). Στο Η Σιδηρά Νήσος, υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο και το μοντάζ.
εμφάνιση σχολίων