0
1
σχόλια
283
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Στέγη και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με μέσο τη μουσική και συναυλίες με ελεύθ. είσοδο για ολους
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
19 Ιανουαρίου 2019
Δυο γειτονιές, μια γέφυρα γεμάτη με σόλο όμποε, κιθάρες, άρπες, ακόμα και παίξιμο ξύλινων και κρυστάλλινων ποτηριών, καθώς και σύγχρονες μελωδίες που ακούγονται για πρώτη φορά. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται και φέτος με φοιτητές της κατεύθυνσης «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, για την οργάνωση μιας σειράς συναυλιών σύγχρονης μουσικής. Νέοι και ανερχόμενοι ερμηνευτές παρουσιάζουν έργα που συνδέονται μέσα από ένα κοινό μουσικό περιβάλλον.

Παρτιτούρες που γράφονται μόνο με λέξεις και μπορούν να παιχτούν από τον καθένα, σόλο όμποε, ποτήρια και ηλεκτρονικά μέσα...

Οι συναυλίες της φετινής σεζόν αγαπούν τα ιδιότυπα μουσικά σχήματα και τη σύγχρονη δημιουργία: παρτιτούρες που γράφονται μόνο με λέξεις και μπορούν να παιχτούν από τον καθένα, σόλο όμποε, ποτήρια και ηλεκτρονικά μέσα σε συνήχηση, κιθάρες κάθε είδους, συνθέσεις ελλήνων από διαφορετικές γενιές και πρώτες ελληνικές εκτελέσεις, μας περιμένουν στη μουσική Γέφυρα της Παντείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
23 Ιανουαρίου 2019.
 Ανάθεση της Στέγης για σόλο όμποε και ηλεκτρονικά στον Βάσο Νικολάου. Αφιέρωμα στον σημαντικότερο ομποΐστα της εποχής μας, τον Heinz Holliger, και το ντουέτο που σχημάτισε με την αρπίστρια σύζυγό του, Ursula Holliger. Ερμηνευτές: Σπύρος Κοντός: Όμποε, όμποε ντ’ αμόρε. Γωγώ Ξαγαρά: Άρπα.
Με τη συμμετοχή φοιτητών του Παντείου (παίξιμο κρυστάλλινων ποτηριών)

31 Ιανουαρίου 2019. Έργα για ακουστική, δεκάχορδη και ηλεκτρική κιθάρα.
Ερμηνευτές: Νίκος Ζάρκος: Ακουστική και δεκάχορδη κιθάρα
Αρκάδιος Ρακόπουλος: Βαρύτονος. Μαρίνος Τρανουδάκης: Κρουστά

6 Φεβρουαρίου 2019. Η ομάδα αυτοσχεδιασμού και πειραματικής μουσικής 6daEXIt παρουσιάζει έργα του 20ού και του 21ου αιώνα από 6 χώρες. Συμμετέχει ομάδα φοιτητών του Παντείου.


Info: Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού, Vol. 4.  23 & 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου 2019, Αθήνα. Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου.
εμφάνιση σχολίων