0
1
σχόλια
187
λέξεις
210
Θερμαινόμενα, ηλιακά, με θύρες USB. Το πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη» στον δήμο Κηφισιάς
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
20 Δεκεμβρίου 2018
Καθόμαστε να ξαποστάσουμε τον χειμώνα χωρίς να κρυώνουμε. Ή φορτίζουμε το κινητό μας που ξεμένει από μπαταρία σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και όλα αυτά, στο δρόμο και οικολογικά.

Έξι «έξυπνα» παγκάκια, ηλιακά, θερμαινόμενα και με θύρες USB, τοποθέτησε ο Δήμος Κηφισιάς στα πλαίσια της δράσης «Έξυπνη Πόλη» (Smart City), με σκοπό να κάνει την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ακόμα καλύτερη.

Τα έξυπνα παγκάκια ουσιαστικά είναι ψηφιακοί σταθμοί πολλαπλών διευκολύνσεων. Οι ενσωματωμένες τους κυψέλες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και μια θύρα επαγωγικής φόρτισης -όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον η συσκευή διαθέτει ανάλογη τεχνολογία.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί στο μέλλον. Με το βραδινό φως, τα παγκάκια φωτίζονται με μπλε χρώμα, ενώ ένας αισθητήρας τα απενεργοποιεί σε περίπτωση βροχής ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Τα «έξυπνα παγκάκια» βρίσκονται:
Στο Δημαρχείο Κηφισιάς
Στο Άλσος Κηφισιάς
Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Κηφισιά
Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία
Στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, Νέα Ερυθραία
Στην Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη», Εκάλη
εμφάνιση σχολίων